Lebbencstészta házilag
4,5
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
- 11% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Elkészítés
- A tojást egy tálkába ütjük, és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
- Közben kézzel gyúrjuk össze. Ne legyen a tészta se túl lágy, (mert akkor ragadni fog) se túl kemény. Nekem sohasem sikerül azonos mennyiségű liszttel készíteni, mert nem egyforma méretűek a tojások, és a liszt minősége is változó. Most épp kb. 9,5 dkg lisztet "vett fel" a tojás.
- Ha jól összedolgoztuk, kb. 4 részre osztjuk.
- A tésztanyújtó gép legvastagabb fokozatán kezdve, (nekem 8 van rajta) elkezdjük nyújtani, és mindig kisebb egységre állítva, egyre vékonyabbra nyújtjuk. Ez a képen szereplő 3-as, azaz 3 mm vastag tészta lett.
- Gép hiányában ezt a műveletet sodrófával is végezhetjük, ami kicsit több időt vesz igénybe.
- Közepes méretű rombuszokra vágjuk.
- Tiszta konyharuhára téve hagyjuk megszáradni. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor 1-2 nap alatt szépen megszárad.
- Papírszalvétával kibélelt papírdobozban vagy üvegben tárolhatjuk a kész tésztát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
Emlékszem még Nagymamám hogy készítette a lebbencstésztát. Összegyúrta a lisztet a tojással, kinyújtotta szép vékonyra a deszkán. De nem ám géppel, hisz akkor még csak sodrófa volt. Késsel szép egyforma darabokat kanyarintott. Anyukám volt, hogy idő hiányában csak elnyújtott egy-egy darabka tésztát, és mikor megszáradt, darabokra törte. Nagyon régen volt terítéken ilyen leves, ezért találtam ki, hogy akkor legyen ez a következő ebéd első fogása. Kaptunk Párom Anyukájától gyönyörű, nagy és igazán sárga házi tojásokat. Azzal a legjobb a házi tészta. Tényleg nem nagy ördöngösség, ha van egy kis szabadidőnk, megéri elkészíteni. Egyik születésnapomra a család meglepett egy tésztanyújtó géppel, ami meglehetősen leegyszerűsíti és lerövidíti a nyújtási fázist.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!