Lazacos avokádókrémes tapas
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
247
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
987
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
146
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 787.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 97 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
247
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3149 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 2012 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 388.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 1028 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
987
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
150 g füstölt lazac
-
1 db lime
-
kapor ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
50 g jégsaláta
Elkészítés
- Az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük, húsát kanállal kiemeljük.
- Kisebb darabokra vágjuk, lime-ot csavarunk rá.
- Aprított chilivel, frissen őrölt tengeri sóval és tarkaborssal, kaporral, korianderrel fűszerezzük.
- Mixerben pürésítjük, lefóliázzuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
- Felszeleteljük a kiflit (pl. kornspitz kiflit), vagy a hasonlóan kis méretű, ropogós héjú kenyérfélét.
- A kenyérszeletekre 1-1 levélke radicchiot vagy jégsalátát teszünk. Ez roppanóssá teszi a falatot, és nem engedi felázni a kiflit.
- Majd erre kenjük az avokádókrémet, végül ráteszünk egy kis szelet lazacfilét.
- Kissé lehűtve kínáljuk.
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 21571
- Feltöltés dátuma: 2009. január 09.
Ajánló
Érdemes akár egy nappal korábban elkészíteni az avokádókrémet és fontos, hogy kitűnő minőségű füstölt lazacot használjunk. Bortipp : Béla és Bandi Sauvignon Blanc 2007 (Balatonszőlős)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a tapas formára átalakított Klasszikus kombináció az idei szilveszteri bulira készült. Pezsgővel, prosecco-val, könnyű fehérborral egyaránt kitűnő, és remekül illik bármilyen „házibuliba”, vagy fogadó falatkaként komolyabb menüsor elé…