Lazac roston, habos fehérbormártással,baconbe tekert ceruzababbal - Ábrahám Edit
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barátok közt Sülve-Főve
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g lazac318 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
39g sonkahagyma14 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
125g bacon491 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1639
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1000g lazac1270 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
156g sonkahagyma57 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
600g zöldbab164 kcal
-
500g bacon1965 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6550
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
30.6g lazac39 kcal
-
7.6g vaj55 kcal
-
4.8g sonkahagyma2 kcal
-
9.2g fehérbor8 kcal
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
5.2g citrom1 kcal
-
18.3g zöldbab5 kcal
-
15.3g bacon60 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
201
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.7 g
Zsír
-
Összesen 135.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2601 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1004 mg
-
Nátrium 1178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 535.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 624 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 1109 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 611 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 849 micro
Összesen
1639
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 294.8 g
Zsír
-
Összesen 542.1 g
-
Telített zsírsav 223 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 198 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 1398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10404.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 429 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 546 mg
-
Foszfor 4017 mg
-
Nátrium 4710 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 2140.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2495 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 4434 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 1379 mg
-
Retinol - A vitamin: 2273 micro
-
α-karotin 365 micro
-
β-karotin 2445 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3397 micro
Összesen
6550
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
-
1 kg lazac
-
25 dkg vaj
-
2 db sonkahagyma
-
3 dl fehérbor
-
2 dl főzőtejszín
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db citrom
-
60 dkg zöldbab
-
50 dkg bacon
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megmosott lazacfilét egyforma darabokra szeleteljük, törlőpapíron alaposan lecsöpögtetjük és – a bőrös felét kicsit jobban – megsózzuk.
- Egy fazékban sós vizet forralunk, a megtisztított ceruzababot 2-3 perc alatt leforrázzuk. Közben egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, erre szedjük rá a ceruzababot. Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk hűlni egy keveset.
- A baconszeleteket egyesével kiterítjük, az alsó harmadára helyezünk 3-5 szál babot, és közepesen szorosra feltekerjük, hogy a bab mindkét vége kilógjon a baconből.
- Nyeles lábasban 10 dkg vajat hevítünk és a finomra aprított sonkahagymát megfonnyasztjuk rajta. A bort szakaszosan hozzáöntve pároljuk kb. 10 percig, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a tejszínt és takaréklángon felforraljuk, botmixerrel simára keverjük. Tálalás előtt egy evőkanálnyi vajjal újból átturmixoljuk, a mixert kicsit rézsút tartva, hogy habos legyen a mártásunk.
- Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lazacot bőrével lefelé belehelyezzük. Egyenletesen közepes lángon addig sütjük, amíg a halfilé a közepéig kifehéredik (nem szabad mozgatni, mert leragad a bőre), ekkor szépen elválik a serpenyőtől, és megfordíthatjuk.
- Vastagságtól függően még 3-4 percig sütjük. Közben egy másik serpenyőben a szalonnás tekercseket egyenletesen körbepirítjuk.
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 1141
- Feltöltés dátuma: 2021. július 09.
Ajánló
Nem akartam élő adásban leégni, nem is arra készültem, de szerencsémre volt még időm utánakérdezni a halas receptnek, így sikeresen megoldottam a feladatot. Azóta valóban ez az egyik kedvencem. – Ábrahám Edit
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barátok közt Sülve-Főve
6 recept
Sokáig azt hittem, hogy halat sütni macerás. Egy televíziós műsorban küzdöttem le ezt a félelmemet, amikor a műsorvezető a kezembe nyomta a nyers lazacot, mondván, már készíthetem is a kedvenc ételem.