r
Nosalty Logó

Lazac roston, habos fehérbormártással,baconbe tekert ceruzababbal - Ábrahám Edit

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barátok közt Sülve-Főve
Lazac roston, habos fehérbormártással,baconbe tekert ceruzababbal - Ábrahám Edit
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1109 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 1639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.8 g

Zsír

  • Összesen
    542.1 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10404.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    4017 mg
  • Nátrium
    4710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2495 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    4434 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2273 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2445 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 6550 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott lazacfilét egyforma darabokra szeleteljük, törlőpapíron alaposan lecsöpögtetjük és – a bőrös felét kicsit jobban – megsózzuk.
  2. Egy fazékban sós vizet forralunk, a megtisztított ceruzababot 2-3 perc alatt leforrázzuk. Közben egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, erre szedjük rá a ceruzababot. Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk hűlni egy keveset.
  3. A baconszeleteket egyesével kiterítjük, az alsó harmadára helyezünk 3-5 szál babot, és közepesen szorosra feltekerjük, hogy a bab mindkét vége kilógjon a baconből.
  4. Nyeles lábasban 10 dkg vajat hevítünk és a finomra aprított sonkahagymát megfonnyasztjuk rajta. A bort szakaszosan hozzáöntve pároljuk kb. 10 percig, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a tejszínt és takaréklángon felforraljuk, botmixerrel simára keverjük. Tálalás előtt egy evőkanálnyi vajjal újból átturmixoljuk, a mixert kicsit rézsút tartva, hogy habos legyen a mártásunk.
  5. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lazacot bőrével lefelé belehelyezzük. Egyenletesen közepes lángon addig sütjük, amíg a halfilé a közepéig kifehéredik (nem szabad mozgatni, mert leragad a bőre), ekkor szépen elválik a serpenyőtől, és megfordíthatjuk.
  6. Vastagságtól függően még 3-4 percig sütjük. Közben egy másik serpenyőben a szalonnás tekercseket egyenletesen körbepirítjuk.
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1102
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 09.

Ajánló

Nem akartam élő adásban leégni, nem is arra készültem, de szerencsémre volt még időm utánakérdezni a halas receptnek, így sikeresen megoldottam a feladatot. Azóta valóban ez az egyik kedvencem. – Ábrahám Edit

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac roston, habos fehérbormártással,baconbe tekert ceruzababbal - Ábrahám Edit
Barátok közt Sülve-Főve 6 recept

Sokáig azt hittem, hogy halat sütni macerás. Egy televíziós műsorban küzdöttem le ezt a félelmemet, amikor a műsorvezető a kezembe nyomta a nyers lazacot, mondván, már készíthetem is a kedvenc ételem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...