Lazac petrezselymes kapriszósszal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
A lazachoz
A mártáshoz
-
11g petrezselyem4 kcal
-
13g olívaolaj113 kcal
-
2g só0 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
Összesen
416
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
A lazachoz
A mártáshoz
-
23g petrezselyem8 kcal
-
26g olívaolaj225 kcal
-
4g só0 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Összesen
832
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
A lazachoz
A mártáshoz
-
4.9g petrezselyem2 kcal
-
5.5g olívaolaj49 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
5.6g kapribogyó1 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
Összesen
181
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1836.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 161.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 761 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
416
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3673 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 931 mg
-
Nátrium 2437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 322.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 1523 micro
-
K vitamin: 402 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1159 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
832
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 329 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A lazachoz
A mártáshoz
-
0.5 csokor petrezselyem
-
0.3 dl olívaolaj
-
1 kk só
-
2 ek citromlé
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A lazachoz
- Előmelegítjük a sütőt.
- Beolajozunk egy nagy darab alufóliát, megszórunk sóval és borssal. A lazacot ráfektetjük bőrével lefelé, ráfektetjük a fóliára a másiklazacot is, majd befedjük a beolajozott fólia végével, jól összenyomkodjuk a széleit, hogy a halat teljesen összezárjuk.
- Megsütjük.
- Sütés alatt elkészítjük a mártást. A durvára vágott petrezselymet, az olívaolajat, a sót, a kapribogyót, a citromlevet és a narancs héját összekeverjük.
- A fóliából kibontott lazacot még melegen tálaljuk, és a mártás nagy részével meglocsoljuk, a megmaradt kapriszószból az asztalra is teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 27949
- Feltöltés dátuma: 2012. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.