Langyos karalábésaláta pirított csirkemájjal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Karalábésaláta vinaigrette öntettel
-
200g karalábé40 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Pirított csirkemáj fokhagymásan
-
100g csirkemáj119 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
232
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Karalábésaláta vinaigrette öntettel
-
400g karalábé80 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Pirított csirkemáj fokhagymásan
-
200g csirkemáj238 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
464
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Karalábésaláta vinaigrette öntettel
-
61.2g karalábé12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.4g olívaolaj22 kcal
-
0.8g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Pirított csirkemáj fokhagymásan
-
30.6g csirkemáj36 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4.6g kacsazsír0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
71
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 214.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3299 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 612 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 3290 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
232
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 428.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6598 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1223 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 6580 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
464
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1009 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 1006 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 12 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
Karalábésaláta vinaigrette öntettel
-
1 nagy db karalábé
-
1 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 késhegynyi dijoni mustár
Pirított csirkemáj fokhagymásan
Elkészítés
Karalábésaláta vinaigrette öntettel
- Megtisztítjuk a karalábét, leöblítjük, félbevágjuk, és 0.5 cm-es szeletekre vágjuk. Ételízesítős lében roppanósra pároljuk. Kiszedjük egy tányérra, lefedjük, hogy ne hűljön ki teljesen.
- A vinaigrette hozzávalóit egy kis tálkában jól összekeverjük, kóstolgatva ízesítjük, míg kellemes, édes-savanyú öntetet nem kapunk. Ezt egy evőkanállal egyenletesen elosztjuk a karalábén, és újból lefedjük.
Pirított csirkemáj fokhagymásan
- Megmossuk a szívétől megtisztított májat, leitatjuk. A fokhagymát felszeleteljük.
- A felforrósított kacsazsírban mindkét oldalát megpirítjuk (vigyázzunk, fröcsköl!), majd redukáljuk a hőmérsékletet, és időnként megforgatva készre sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a fokhagymát és a majoránnát. Vágólapon felszeleteljük, ha már kicsit kihűlt.
- A karalábékat elrendezzük a tányérokon, körberakjuk a májszeletekkel és tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 710
- Feltöltés dátuma: 2013. november 20.
Ajánló
Pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
A karalábét eredetileg levesnek szántam, de gyönyörű csirkemájat kaptam a helybéli hentesnél, így született meg ez az előétel, és sikert aratott.