r
Nosalty Logó

Langyos karalábésaláta pirított csirkemájjal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Langyos karalábésaláta pirított csirkemájjal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

232
Kalória
19.5g
Fehérje
10.4g
Szénhidrátok
13g
Zsír
214.3g
Víz
345g
Koleszterin
5.4g
Rost
3.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

Összesen 71 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    428.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6598 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1223 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6580 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1006 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

  1. Megtisztítjuk a karalábét, leöblítjük, félbevágjuk, és 0.5 cm-es szeletekre vágjuk. Ételízesítős lében roppanósra pároljuk. Kiszedjük egy tányérra, lefedjük, hogy ne hűljön ki teljesen.
  2. A vinaigrette hozzávalóit egy kis tálkában jól összekeverjük, kóstolgatva ízesítjük, míg kellemes, édes-savanyú öntetet nem kapunk. Ezt egy evőkanállal egyenletesen elosztjuk a karalábén, és újból lefedjük.

Pirított csirkemáj fokhagymásan

  1. Megmossuk a szívétől megtisztított májat, leitatjuk. A fokhagymát felszeleteljük.
  2. A felforrósított kacsazsírban mindkét oldalát megpirítjuk (vigyázzunk, fröcsköl!), majd redukáljuk a hőmérsékletet, és időnként megforgatva készre sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a fokhagymát és a majoránnát. Vágólapon felszeleteljük, ha már kicsit kihűlt.
  3. A karalábékat elrendezzük a tányérokon, körberakjuk a májszeletekkel és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A karalábét eredetileg levesnek szántam, de gyönyörű csirkemájat kaptam a helybéli hentesnél, így született meg ez az előétel, és sikert aratott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!