r
Nosalty Logó

Lajta sajtos finomság

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágicámdrágám
Lajta sajtos finomság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3318 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3288.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 829 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13153.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2817 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    7786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    402 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 3318 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot vékony, kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A kolbász felkarikázzuk nem túl vékonyra.
  3. Előveszünk egy jénai v. cseréptálat, esetleg tepsit.
  4. A felkarikázott kolbászt a jénai aljába egymás mellé fektetjük, erre következik a felszeletelt sajt, majd utoljára mintha tükörtojást készítenénk, a sajt tetejére ütjük a tojásokat egyenként egyforma távolságra, és villával a sárgáját széthúzzuk egy kicsit.
  5. Sütőben megsütjük, akkor jó, ha a tojás kicsit lágyabban marad.
  6. Kockára vágva tálalhatjuk, ha nagyobb étkű a család, akkor fejenként 2 db tojást lehet számítani.
  7. Kenyérrel és savanyúsággal fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8512
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajta sajtos finomság
Ágicámdrágám 31 recept

Évekkel ezelőtt egy miskolci kolléganőm hívott meg erre a különleges ételre. Már akkor nagyon megtetszett, mivel nagyon hamar össze lehet dobni, és kitűnő vendégváró. Azóta is rendszeresen elkészítjük, és még mindig nagy sikert arattam vele. Különösen ajánlom nagy bulizások előtt, mivel előre el is lehet készíteni, és jókat leher rá inni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...