r
Nosalty Logó

Lagzis barackok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Lagzis barackok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 1278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 7673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    312.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1016.5 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1492 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 7673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A két tojássárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, ehhez hozzáadunk kb. 3 evőkanál lisztet és szódabikarbónát, jól összedolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a tejet. Amikor szépen eldolgoztuk, minimum egy órát pihenni hagyjuk.
  2. A pihenést követően hozzáadjuk a 75 dkg lisztet, és összedolgozzuk. A tésztából kis golyókat formázunk, amiket sütőlemezre helyezünk, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. Amikor már teljesen kihűlt (jobb ha egy napot hagyjuk hűlni), a golyók közepét óvatosan kikaparjuk. Az így kapott tésztához hozzáadjuk a rumot, és jól összekeverjük.

Töltelék

  1. Egy nagyobb lábosba tesszük a vajat, a porcukrot, a kristálycukrot, a kakaót, a lisztet és a tejet. Folyamatos kevergetés mellett jól felfőzzük. Ezt adjuk hozzá a rumos tésztához, és jól kikeverjük. Az így keletkezett krémet a kikapart golyók közepébe töltjük.
  2. Két golyót összeragasztunk a krémmel, majd az egyik oldalát mandulaaromával, a másikat pedig vérnarancsaromával kenjük meg. Ezt követően enyhén felvert tojásfehérjébe, majd kristálycukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1652
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A nagymamám elmondása alapján írtam le ezt a receptet. Ez a sütemény tipikus sváb lakodalmas édesség. Érdemes egy-két nappal korábban elkészíteni, hogy megfelelően megtudjon puhulni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek