r
Nosalty Logó

Lagzis barackok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Lagzis barackok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 1278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 7673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    312.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1016.5 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1492 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 7673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A két tojássárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, ehhez hozzáadunk kb. 3 evőkanál lisztet és szódabikarbónát, jól összedolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a tejet. Amikor szépen eldolgoztuk, minimum egy órát pihenni hagyjuk.
  2. A pihenést követően hozzáadjuk a 75 dkg lisztet, és összedolgozzuk. A tésztából kis golyókat formázunk, amiket sütőlemezre helyezünk, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. Amikor már teljesen kihűlt (jobb ha egy napot hagyjuk hűlni), a golyók közepét óvatosan kikaparjuk. Az így kapott tésztához hozzáadjuk a rumot, és jól összekeverjük.

Töltelék

  1. Egy nagyobb lábosba tesszük a vajat, a porcukrot, a kristálycukrot, a kakaót, a lisztet és a tejet. Folyamatos kevergetés mellett jól felfőzzük. Ezt adjuk hozzá a rumos tésztához, és jól kikeverjük. Az így keletkezett krémet a kikapart golyók közepébe töltjük.
  2. Két golyót összeragasztunk a krémmel, majd az egyik oldalát mandulaaromával, a másikat pedig vérnarancsaromával kenjük meg. Ezt követően enyhén felvert tojásfehérjébe, majd kristálycukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1655
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A nagymamám elmondása alapján írtam le ezt a receptet. Ez a sütemény tipikus sváb lakodalmas édesség. Érdemes egy-két nappal korábban elkészíteni, hogy megfelelően megtudjon puhulni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...