r
Nosalty Logó

Lágy túrótorta vörös áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orkat
Lágy túrótorta vörös áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3673.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. (Én gázsütőt használok, légkeverésben elég a 140-150 fok.)
  2. Amíg a sütő melegszik, a 3 db tojássárgájával összekeverjük a cukrot és a puha vajat, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat, a pudingport, a vaníliás cukrot vagy aromát, és a búzadarát. Alaposan kikeverjük - legegyszerűbb robotgéppel.
  3. Verjük keményre a fehérjét, és lazán keverjük a masszához - fakanállal.
  4. Adjuk hozzá a vörösáfonyát, és simítsuk sütőpapírral bélelt formába (én 23 cm átmérőjű tortaformát használtam). Majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 percig.
  5. Hagyjuk a formában legalább langyosra hűlni, majd élvezzük a végeredményt!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10903
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a süteményben a lágy, vaníliás túró édességét csodásan ellensúlyozza az aszalt vörösáfonya savanykás íze. Hűtőben napokig eltartható, nem veszít puhaságából. Langyosan fogyasztva a legfinomabb. Akik nem szeretik a 'tésztás' sütiket, nehogy kihagyják! Gluténérzékenyek búzadara helyett készítsék kukoricadarával - ezzel is tökéletesen működik a recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...