r
Nosalty Logó

Kuszkuszsaláta sült paprikával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Kuszkuszsaláta sült paprikával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

258
Kalória
7.8g
Fehérje
41.8g
Szénhidrátok
8.1g
Zsír
93.2g
Víz
-
Koleszterin
5.3g
Rost
14.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 517 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A kuszkuszt (fél csészényi) tegyük egy tálkába, adjunk hozzá egy pici olívaolajat, sót, borsot. Öntsük le egy szintén fél csészényi forró lobogó vízzel, keverjük át, és szorosan fedjük le fóliával.
  2. Amikor látjuk, hogy teljesen felszívta a vizet, keverjük át, lazítsuk föl, és tegyük félre hűlni.
  3. Készítsük elő a zöldségeket: a hagymát vágjuk félbe, és szeleteljük nagyon finom karikákra. A kápia paprikát vágjuk falatnyi darabokra.
  4. Egy öntöttvas serpenyőben erős lángon halványan pirítsuk meg a szotyolát. Rakjuk félre egy kis tálkába.
  5. A serpenyőbe öntsünk 1-2 kanál olívaolajat és 2-3 perc alatt, kevergetve süssük meg, tegyük ki egy tálkába.
  6. A serpenyőbe öntsünk újabb 1-2 kanál olajat, és közepes lángon, kevergetve, kicsit megsózva, szép türelmesen karamellizáljuk a hagymakarikákat.
  7. Keverjük a karamellizált hagymához a mazsolát, és tegyük félre.
  8. Most jön az összeállítás: a langyosra hűlt kuszkuszt öntsük egy mélyebb tálba, adjuk hozzá a hagymás-mazsolás keverékünket, a pirított napraforgómagot, apróra tépkedett mentaleveleket, reszeljük rá a citromhéjat, locsoljuk meg a citromlével, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a római köményt (már aki szereti).
  9. Keverjük jól össze, tálaljuk ki egy nagy lapos tálba, rendezzük el a tetején a sült paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Megleptem magam Ottolenghi "Egyszerűen" című könyvével, fantasztikus receptjei vannak! Innen van ez a saláta is. Adaptálnom kellett: nála a kápia helyett koktélparadicsom van, koriandert is szór rá, amit én nagyon nem szeretek, szotyola helyett pirított, sózott mandulát használ. Valamint egy ras el hanout nevű fűszerkeveréket. Fogalmam sincs, mi ez...Ezek nélkül is remek, harmonikus ízű saláta lett a vacsoránk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus tzatziki

A tzatziki egy hagyományos, görög, fokhagymás-joghurtos-uborkás szósz illetve saláta, amely világszerte kedvelt. Gyrosmártásként is ismert, mivel általában a gyroshússal töltött ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!