r
Nosalty Logó

Méteres kalács tucsok konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres kalács tucsok konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

Összesen 699 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

Összesen 8368 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 699 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    383.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5325.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1186.3 g
  • Cukor
    882 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 8368 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Két őzgerinc formábansütjük.
  2. Kikeverjük a tésztát. Kettéválasztjuk, és az egyikbe belekeverünk 1 kanál kakaót. Beleöntjük a masszákat a formákba, és megsütjük.
  3. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, egybarnaés egysárga szeletetragasztunk a krémmel össze.
  4. A krém elkészítése: 4 dl tejben2 csomagvaníliapudingot vagy puncs pudingot megfőzünk.25 dkg vajat40 dkg porcukorral és 2 kanál rummal kikeverünk, és a kihűltpudinghoz keverjük.
  5. Ha valaki szeretne, készíthet a tetejéremégcsokimázat: 20 dkg porcukrot2,5 dkg kakaóval 3-4 evőkanál forró vízben összefőzünk.
  6. Ferdén szeleteljük.Tetejére habtejszínt rakhatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3573
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

Desszertnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógornőmtől kapott recept.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...