r
Nosalty Logó

Kukoricás rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Kukoricás rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    239 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 528 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5166.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    2302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    337 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2545 micro
Összesen 2115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Aki szereti, tehet bele csilit. Néhány percig együtt pirítjuk.
  2. A kukoricát jól lecsöpögtetjük, húsdarálón ledaráljuk. (Én aprítóban pépesítettem.) Hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
  3. Kevés olajjal kikenünk egy tűzálló tálat. Alulra kerül a hús, rá a kukoricás massza.
  4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. 25-30 percig sütjük a kukoricás húst.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A kukorica tetejére simítjuk.
  6. Most már csak addig sütjük, míg egy kis színt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3291
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 10.

Ajánló

Lehet marhahúsból, darált pulykából is készíteni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukoricás rakott hús
8zsuzsa8 210 recept

Nálunk zenélő dél-amerikaiaktól tanultam. Lehet, hogy ők otthon bonyolultabban készítik. Nálunk mindenesetre kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...