r
Nosalty Logó

Kukoricás kenyér 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Márti
Kukoricás kenyér 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 1101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 4404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5176.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 4404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öregtésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Az öregtészta készítését már előző nap kell kezdeni. Kenyérsütő-gépben vagy kézi dagasztással is lehet.
  2. A gépbe bepakoljuk az összes hozzávalót, és elindítjuk, hogy jól dolgozza össze, (kb. 8-10 perc). A gépet kikapcsoljuk, és hagyjuk a tésztát benne 10-12 órát, vagy hűtőbe tesszük 14-16 órára. Műanyag tálba tesszük, és a hűtőből használjuk, mikor kell. Kb. 3-4 kenyérre elegendő mennyiség.
  3. Másnap a kukoricalisztet a búzaliszttel elkeverjük, beletesszük a sót.
  4. Ha gépben dagasztjuk, a nedves hozzávalókat öntjük először a keverőtálba, majd a szárazat.
  5. Tészta-programon csak dagasztjukés kelesztjük, majd kivesszük, átgyúrjuk, veknit formázunk, bevagdossukés papírral bélelt tepsiben még fél órát kelesztjük.
  6. Végül sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 28375
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon fínom, kellemesen kukoricás ízű kenyér. Isteni ropogós héja lesz. Az öregtészta receptjét itt találtam. Érdemes belenézni, nagyon szuper.

Hozzávalók

A tésztához

Az öregtésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...