r
Nosalty Logó

Kukoricalisztes fokhagymás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Kukoricalisztes fokhagymás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2298.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9192.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    6227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 3953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt felét egy keverőtálba öntjükm a közepébe mélyedést alakítunk, és belemorzsáljuk az élesztőt, megszórjuk fél kk cukorral, egy kevés langyos vizet öntünk rá.
  2. Amikor megkel, robotgéppel beledolgozzuk a többi hozzávalókat, majd kézzel jól átdolgozzuk, 30 percet kelesztjük.
  3. A tejfölbe belekeverjük a sót és a zúzott fokhagymát ,a párizsit lereszeljük.
  4. A tésztát lisztel meghintett gyúródeszkán elnyújtjuk, lekenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a párizsival, és felcsavarjuk majd 3 ujjnyi vastagon felszeletejük.
  5. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3374
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A tészta receptet egy újságban találtam, a tölteléket én találtam ki. (Nekem 14 db jött ki ebből az adagból.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...