r
Nosalty Logó

Kukorés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dezső Gábor
Kukorés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4596 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7983.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    4811 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 4596 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, zsírt és az egyik tojást összeöntjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Ezt egy lágy, sima tésztává gyúrjuk. A végén hozzáadjuk az olajat, azt is beledolgozzuk.
  3. A kész tésztát 4 egyforma adagra vágjuk, kicipózzuk, majd 45 percet kelni hagyjuk.
  4. Miután megkelt, kisodorjuk, majd kettesével összefonjuk. Kerek, koszorú formát kell kapnunk belőle. Tepsibe, pizzaformára rakjuk. (Nekem a pizzaformára pont rá szokott férni.) Tojással megkenjük, majd 15 percet kelesztjük.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1329
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukorés
Dezső Gábor 3 recept

Ez a kelt tészta Zala-Somogy megye határán honos, ami hasonlít sokak szerint egy kalácsra, de mégis inkább kenyérfélének mondanám. Disznóvágásokon, ünnepeken, jellemzően kemencében szokták sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...