Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Ecetes marinád
-
250g burgonya144 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
3g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
35 kcal
Majonézes szósz
-
50g tejföl99 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
403
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Ecetes marinád
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g ecet3 kcal
-
11g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Majonézes szósz
-
200g tejföl396 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1612
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Ecetes marinád
-
70g burgonya40 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Majonézes szósz
-
14g tejföl28 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
113
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1415.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 1097 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 210.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
403
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5662.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 4387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.8 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 843.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 529 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
1612
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Ecetes marinád
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 ek ecet
-
1 ek só
-
2 púpozott ek cukor
-
2 ek napraforgó olaj
Majonézes szósz
-
2 dl tejföl
-
1 db tojássárgája
-
1 ek porcukor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Ecetes marinád
- Először is a nem lisztes krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A megtisztított vöröshagymát hosszában kettévágjuk, és vékonyan szintén felkarikázzuk.
- Egy megfelelő méretű tálban a sót, az ecetet (erős ecetesszencia) és a cukrot összekeverjük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy teljesen elfedje az egészet. Kellemesen domináns, ecetesen-édes-sós aromás páclét kapjunk, ezt a víz mennyiségétől függően készítjük, közben ízlés szerint próbálgatva.
- Hozzáadjuk az olajat, a karikázott hagymát, a krumplit és megborsozzuk.
- Hűvös helyen érni hagyjuk, lehetőleg egy éjszakán keresztül. Másnap, tálalás előtt leszűrjük a páclét.
Majonézes szósz
- A hozzávalókat másnap kikeverjük, legutoljára az olvasztott vajjal, finom habosra. A leszűrt krumplival és hagymával óvatosan összevegyítjük.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 39446
- Feltöltés dátuma: 2013. december 17.
Ajánló
Időnként pácolt a krumplival párolt zellerkarikákat is, nagyon finom saláta volt ez is - ezt inkább ecetesen, és nem majonézesen tálalta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Közeledik a karácsony, és Anyukám ezt a finom salátát készítette a tradicionális rántott halhoz karácsony estéjén. Ilyenkor én is elkészítem úgy, ahogy ő ezt leírta nekem az egyik tőle kapott szakácskönyv "Jegyzetek" oldalán. Az egésznek az a lényege, hogy előző este a felkarikázott főtt krumplit és a vékonyra karikázott hagymát az ecetes lében bepácoljuk. Másnap ezt leszűrjük, és a leírt "hideg majonéz" mártásba keverjük. Van még egy másik, főzött majonéz receptem is tőle, de most a könnyebbik megoldást osztom meg az ő kézzel lejegyzett receptje alapján.