r
Nosalty Logó

Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Krumplisaláta ahogy Anyukám készítette
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Ecetes marinád

Majonézes szósz

403
Kalória
6.1g
Fehérje
49g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
210.8g
Víz
99.9g
Koleszterin
4.3g
Rost
15.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ecetes marinád

Majonézes szósz

Összesen 403 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ecetes marinád

Majonézes szósz

Összesen 1612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ecetes marinád

Majonézes szósz

Összesen 113 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 403 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5662.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    4387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    843.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Ecetes marinád

  1. Először is a nem lisztes krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A megtisztított vöröshagymát hosszában kettévágjuk, és vékonyan szintén felkarikázzuk.
  2. Egy megfelelő méretű tálban a sót, az ecetet (erős ecetesszencia) és a cukrot összekeverjük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy teljesen elfedje az egészet. Kellemesen domináns, ecetesen-édes-sós aromás páclét kapjunk, ezt a víz mennyiségétől függően készítjük, közben ízlés szerint próbálgatva.
  3. Hozzáadjuk az olajat, a karikázott hagymát, a krumplit és megborsozzuk.
  4. Hűvös helyen érni hagyjuk, lehetőleg egy éjszakán keresztül. Másnap, tálalás előtt leszűrjük a páclét.

Majonézes szósz

  1. A hozzávalókat másnap kikeverjük, legutoljára az olvasztott vajjal, finom habosra. A leszűrt krumplival és hagymával óvatosan összevegyítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Közeledik a karácsony, és Anyukám ezt a finom salátát készítette a tradicionális rántott halhoz karácsony estéjén. Ilyenkor én is elkészítem úgy, ahogy ő ezt leírta nekem az egyik tőle kapott szakácskönyv "Jegyzetek" oldalán. Az egésznek az a lényege, hogy előző este a felkarikázott főtt krumplit és a vékonyra karikázott hagymát az ecetes lében bepácoljuk. Másnap ezt leszűrjük, és a leírt "hideg majonéz" mártásba keverjük. Van még egy másik, főzött majonéz receptem is tőle, de most a könnyebbik megoldást osztom meg az ő kézzel lejegyzett receptje alapján.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!