r
Nosalty Logó

Krumplis-tökmagos vajas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Krumplis-tökmagos vajas kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2845 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7020.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    4930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1060 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 2845 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit a főzőlevével összemixeljük.
  2. Az írót meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  3. Ehhez adjuk az olvasztott 3 dkg vajat, a tökmagolajat, az öregtésztát, a burgonyamasszát, a sikért és a liszteket. Ruganyos, viszonylag kemény állagú tésztát kell kapjunk, mert a krumpli alaposan ellágyítja majd a tésztát a kelésnél. 1 órát kelesztjük langyos helyen.
  4. A megkelt tésztát deszkára tesszük, ketté vágjuk, két kis cipót gyúrunk belőle.
  5. A 8 dkg vajat egy kk sóval habosra keverünk.
  6. Mindkét tésztacipót kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű körré, az egyiket megkenjük a sós vajjal, a másikkal lefedjük.
  7. Cikkekre vágjuk (attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk: 12-16 cikkre). Feltekerjük, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, vagy amit szeretünk, kb. 1/4 órát újra kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6009
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis-tökmagos vajas kifli
Évi néni 1830 recept

Pont kenyértésztát dagasztottam, és míg kelt, olvasgattam, ki mivel tölti az ünnepeket a konyhában. Miközben TraRita kefíres kiflijét olvastam, sípolt a kenyérsütőgépem, hogy megkelt a bekészített kenyértészta. Mivel úgyis sok tésztát sikerült készítenem, mert a félretett krumpli főzővíz és a fagygyártásnál joghurt csöpögtetésével keletkezett íróm mennyisége több lett a vártnál, így nagyobb kenyérnek valót készítettem be az üstbe. Ez most kapóra jött, mert egyharmadát lecsíptem, és azonnal nekiállhattam a vajas kifli sütésének. Azon forrón felfaltam, és máris köszöntem a receptet Ritának, mert annyira ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...