r
Nosalty Logó

Krumplis pogácsa Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Krumplis pogácsa Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    307.7 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2460.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    425 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 5116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük. (Mivel nálammaradék krumpliból készült, így a krumplit kis edénybe raktam, vizet engedtem rá, és az egészet felforraltam.) A meleg krumplit krumplinyomón áttörjük, a kelesztőtálba tesszük, és langyosra hűtjük.
  2. Közben az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttattjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, és kelesztőtálastól a hűtőbe rakjuk reggelig.
  3. Reggel átgyúrjuk a tésztát, félbevágjuk,hogy könnyebben kezelhető legyen, kinyújtjuk az egyik felét, és hajtogatjuk. Az összehajtott tésztát kinyújtjuk 5-6 mm vastagra, a tetejét bevagdaljuk, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mikor elfogyott a tészta, akkor a másik felét is ugyanígy készítjük el.
  4. A pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük, és fél órát hagyjuk pihenni, kelni.
  5. Közben a sütőt 180 fokosra előmelegítjük. A pogácsák tetejét a közvetlen a sütőbe való rakás előtt lekenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10700
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Ajánló

Sörkorcsolyának, vendégvárónak, gazdag leves után is nagyon jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis pogácsa Olgitól
Németi Olga 105 recept

Maradt ki főtt krumpli az ebédből. Este jutott csak eszembe, hogy krumplis pogácsának jó lenne, de akkor már késő volt. Gondoltam, azért begyúrom, és beteszem a hűtőbe, majd reggel kisütöm. Szerencsére a kísérlet remekül sikerült, nagyon finom lett a pogácsa, de a fél óra kelés kell neki! Reggeli meglepetés lett belőle a családnak. Még másnap is nagyon finom puha volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...