Krumplis kenyér vadkovásszal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
vadkovászos
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
25g kovász46 kcal
-
113g finomliszt410 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
75g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
470
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g kovász182 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
300g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
1878
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10.5g kovász19 kcal
-
47.1g finomliszt171 kcal
-
10.5g burgonya6 kcal
-
31.4g víz0 kcal
-
0.6g só0 kcal
Összesen
196
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 104.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
470
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3342.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 2352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 417.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
1878
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál só
Elkészítés
- A kovászt elkeverjük 1 dl vízzel és 10 dkg liszttel. 5-6 órát állni hagyjuk, míg jó buborékos nem lesz.
- Az aktív kovászhoz adunk 2 dl vizet, a 35 dkg lisztet, 1 tk sót és az összetört főtt krumplit.
- Jól kidagasztjuk, majd 15 perc pihenő után ismét megdagasztjuk.
- Letakarva kelesztjük 3 órát, minden óra végén meghajtogatjuk, keresztbe-hosszába háromba.
- Az utolsó hajtogatás után kikent formába igazítjuk, és így is hagyjuk 1-1,5 órát pihenni, hogy másfélszeresére keljen. Közben a sütőt felmelegítjük 230°C-ra hőlégkeverésen.
- A tészta tetejét vízzel megkenjük, éles késsel vagy pengével bevágjuk, és a forró sütőbe tesszük. A hőt azonnal 200°C-ra csökkentve sütjük fél órát, majd a fedőt levéve és a hőt még 20 fokkal csökkentve kb. 20-25 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.
- A formából kivéve, vízzel megkenve, rácson hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 23111
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.
Ajánló
A vadkovászos kenyeret semmiképp ne tartsuk nylon zacskóban! Bugyoláljuk több réteg vászonba (ami nem öblítőillatú!), így őrzi meg legjobban az ízét, az állagát, ha nem fogy el első nap.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Végre rászántam magam a krumplis-vadkovászos kenyér kipróbálására. Nem bántam meg, sőt! Rendkívül finom, kellemes ízű kenyér, napokig puha marad, ha egyáltalán marad belőle másnapra.:) Azt hiszem, ez lesz a kedvenc vadkovászosom. Ancsával, a megbízható finomlisztes kovászommal készült.