r
Nosalty Logó

Krumplis kenyér vadkovásszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fahéj
Krumplis kenyér vadkovásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
vadkovászos
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3342.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    2352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kovászt elkeverjük 1 dl vízzel és 10 dkg liszttel. 5-6 órát állni hagyjuk, míg jó buborékos nem lesz.
  2. Az aktív kovászhoz adunk 2 dl vizet, a 35 dkg lisztet, 1 tk sót és az összetört főtt krumplit.
  3. Jól kidagasztjuk, majd 15 perc pihenő után ismét megdagasztjuk.
  4. Letakarva kelesztjük 3 órát, minden óra végén meghajtogatjuk, keresztbe-hosszába háromba.
  5. Az utolsó hajtogatás után kikent formába igazítjuk, és így is hagyjuk 1-1,5 órát pihenni, hogy másfélszeresére keljen. Közben a sütőt felmelegítjük 230°C-ra hőlégkeverésen.
  6. A tészta tetejét vízzel megkenjük, éles késsel vagy pengével bevágjuk, és a forró sütőbe tesszük. A hőt azonnal 200°C-ra csökkentve sütjük fél órát, majd a fedőt levéve és a hőt még 20 fokkal csökkentve kb. 20-25 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.
  7. A formából kivéve, vízzel megkenve, rácson hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23083
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Ajánló

A vadkovászos kenyeret semmiképp ne tartsuk nylon zacskóban! Bugyoláljuk több réteg vászonba (ami nem öblítőillatú!), így őrzi meg legjobban az ízét, az állagát, ha nem fogy el első nap.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre rászántam magam a krumplis-vadkovászos kenyér kipróbálására. Nem bántam meg, sőt! Rendkívül finom, kellemes ízű kenyér, napokig puha marad, ha egyáltalán marad belőle másnapra.:) Azt hiszem, ez lesz a kedvenc vadkovászosom. Ancsával, a megbízható finomlisztes kovászommal készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...