Krumpliburger tavaszi túróval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
71 kcal
-
40g retek6 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
527
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
80g retek12 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1054
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45.9g burgonya27 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
6.1g retek1 kcal
-
15.3g kígyóuborka2 kcal
-
19.1g tehéntúró28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
81
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.7 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 449.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
527
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2857.4 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 933 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 899.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
1054
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.8 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 db kígyóuborka
-
250 g tehéntúró
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát durvára lereszeljük. A hagymát apróra felkockázzuk, majd elkeverjük a burgonyával, a tojással, a liszttel és ½ tk sóval.
- A massza ¼-et ½ ek forró olajba tesszük, kissé lelapítjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Melegen tartjuk.
- A maradék masszából ugyanígy további 3 lepényt sütünk, és melegen tartjuk.
- A retket 2 szem kivételével lereszeljük. Az uborkából 6 szeletet levágunk, a többit lereszeljük. A reszelt retket és az uborkát a túróba keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A félretett retket felszeleteljük.
- 2 burgonyalepényt kevés túróval megkenünk, majd ráhelyezzük a másik 2 burgonyalepényt. Retek- és uborkaszeletekkel díszítjük, borssal megszórjuk. A maradék túrót külön kínáljuk hozzá.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5040
- Feltöltés dátuma: 2012. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom húsmentes étel.