Krémes zsenge bableves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
83g fejtett bab278 kcal
-
333g víz0 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
392
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g fejtett bab833 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1175
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
14.6g fejtett bab49 kcal
-
58.3g víz0 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
4.7g halványító zeller1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.7g főzőtejszín15 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
69
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1991.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 1138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 465.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2048 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
392
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5973.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 928 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 531 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 3413 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1395.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 805 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1031 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
1175
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
1 l víz
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db szegfűszeg
-
0.3 kk kakukkfű
-
bors ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
2 kávéskanál só
-
1 teáskanál petrezselyem
Elkészítés
- A babot annyi vízzel leöntjük, hogy 3 cm-rel elfedje. 16-18 órán át áztatjuk.
- A babot leszűrjük, és egy közepesen nagy lábosba vagy fazékba öntjük. Beletesszük a babérlevelet is.
- A hagymát megtisztítjuk és 6 cikkre vágjuk. A babra dobjuk.
- A zellert megmossuk és apróra vágjuk. A babhoz adjuk.
- A fokhagymát is megtisztítjuk és egészben a babos keverékre dobjuk.
- A kakukkfüvet és a borsot is hozzáadjuk.
- Ráöntjük az 1 l vizet és közepesen alacsony lángon a forrástól számítva 2 óra alatt puhára főzzük. A babérlevelet és szegfűszegeket kihalásszuk. (Ha kihűlt, egy éjszakára a hűtőben pihentethetjük. Nem szükséges, de előre lehet készülni vele, ha nincs időnk.)
- Fél liter vizet lemerünk róla. Erre már nem lesz szükségünk. Alacsony lángra állítjuk és a tejszínt állandó keverés mellett hozzáadjuk. Beleszórjuk a sót és petrezselymet. Fokozatosan emeljük a hőt és közepes lángon felmelegítjük és tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3562
- Feltöltés dátuma: 2015. március 02.
Ajánló
A babtól és tejszíntől duplán krémes, a szegfűszeg pikáns ízt ad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A frageolet bab a fejtett bab zsenge, korán leszedett változata. Franciaországban elterjedt. Hosszú főzést igényel, de krémesen puha lesz anélkül, hogy szétfőne.