r
Nosalty Logó

Krémes meggyes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
Krémes meggyes süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4935 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    108 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.5 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3167 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 4935 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
  2. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és sütőlemez hátulján sütjük darabonként 15 percig, de látjuk majd a tészta színén, hogy jó-e (világos barna).
  3. Kimagvazzuk a meggyet
  4. A krémhez a tejből, a lisztből, a cukorból sűrű krémet főzünk.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel hozzákeverjük a vajat, míg csomómentes, sima nem lesz a krém.
  6. Az egyik tésztalapra kenjük a krém felét, erre rakjuk a kimagvazott meggyeket, majd óvatosan rákenjük a maradék krémet, és rárakjuk a második tésztalapot.
  7. Hűtőbe rakjuk pihentetni kb. egy éjszakát, vagy olyan helyre, ahol jól megtud puhulni a tészta, és a krém is jól összetud állni
  8. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17157
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Ajánló

Bármilyen alkalomra tökéletes, főleg ilyenkor nyáron, amikor szezonja van :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvasné Marcsi 12 recept

Ezt a sütikét egy újságban láttam, és nagyon megtetszett Szeretem nagyon az édes-savanyú ízeket, és pláne, amit egyszrűen és gyorsan el lehet készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...