r
Nosalty Logó

Kovászos uborka Petruskától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petruska
Kovászos uborka Petruskától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

95
Kalória
4.1g
Fehérje
19.2g
Szénhidrátok
1.1g
Zsír
518.2g
Víz
-
Koleszterin
3.8g
Rost
4.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 16 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    3964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 95 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33835.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    31710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    4145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    504 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 763 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 16 kcal

Elkészítés

  1. Felforraljuk a vizet a sóval. Langyosra hűtjük.
  2. Megmossuk az uborkákat. Szükségünk lesz még egy 5 literes befőttes üvegre is. Az uborkákat, kaprot, tormát, fokhagymákat felváltva beletesszük az üvegbe.
  3. A tetejére tesszük a kenyérszeleteket. Ráöntjük az evőkanálnyi ecetet.
  4. A langyos, sós vízzel feltöltjük az üveget. Kitesszük a napra, a melegbe. Az üveg fedelét ne csavarjuk rá, csak tegyük a tetejére. Ha nincs tető, jó lesz egy kistányér is.
  5. Minden nap nézzük meg, mert a maradék sós vízből rá kell majd önteni. Célszerű az üveg alá egy tálcát vagy mélytányért tenni.
  6. Időjárástól függően 4-6 nap alatt készül el. Kóstoljunk meg egyet, hogy átjárta-e már a sós lé. Ilyenkor már nem fehér a belseje.
  7. Ha már jónak találjuk az uborkákat, akkor kivesszük a kenyeret, kidobjuk. Az uborkákat lemossuk, ne legyen rajta kenyérdarab. Beletesszük őket egy zárható edénybe, és rászűrjük az uborka levét. Jól behűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc

Nyári szezonban állandóan van a hűtőben, mert nagyon szeretjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!