r
Nosalty Logó

Kovászos skolebrod

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rama
Kovászos skolebrod
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

1387
Kalória
21.9g
Fehérje
225.8g
Szénhidrátok
44.3g
Zsír
222.5g
Víz
162.8g
Koleszterin
6.3g
Rost
99.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

Összesen 1387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

Összesen 5545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7412.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    4317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    903.4 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    890.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    458 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1789 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 5545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

Skolbrod tészta

  1. Öntsük egy nagy keverőtálba a szobahőmérsékletű növényi tejet, adjuk hozzá a cukrot, a sót és az őrölt kardamomot. Keverjük át, hogy feloldódjon benne a cukor. Ezután szórjuk bele a kenyérlisztet, és gyúrjuk át csomómentesre. Ezután takarjuk le légmentesen, és hagyjuk állni fél órát.
  2. Miután megszívta magát a liszt, adjuk hozzá az aktív kovászt, majd dagasszuk ki alaposan a tésztát. Ezután tegyük bele a vajalternatívát, és dagasszuk addig, amíg szép bársonyos lesz a tészta. Takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát pihenni.
  3. Szedjük szét 12 egyforma (kb. 90g) méretű darabra, majd gombócozzuk ki őket, és helyezzük el őket úgy, hogy legyen helyük kelni. Takarjuk le légmentesen, és mehetnek éjszakára a hűtőbe pihenni.
  4. Tegyük a bucikat zsírpapírral kibélelt tepsire, akkora távolságot hagyva egymás közt, hogy a duplájára meg tudjanak kelni. A bucik közepét nyomkodjuk meg alaposan, kialakítva egy fánk formát. Ebbe fog menni a vaníliás töltelék.
  5. Takarjuk le, és hagyjuk kelni a tésztát, amíg szép levegős, felfújt lesz. Ez akár 2-5 óra is lehet a hőmérsékletektől függően.
  6. Miután megkelt a tészta, és ha szükséges formázzuk meg óvatosan. Kenjük le a megmaradt tojásfehérjével, hogy szép aranybarnára pirulhasson meg.
  7. Egy habzsák segítségével töltsük meg a vaníliás krémmel a mélyedéseket.
  8. 180°C-on 20-25 perc alatt légkeverés nélkül süssük meg aranybarnára.
  9. Miután elkészültek, hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk bele a cukormázba, végül a kókuszreszelékbe.

Vaníliás töltelék

  1. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük félre a tésztához. A sárgájához adjuk hozzá a cukrot, a vaníliapasztát, a keményítőt és egy kevés növényi tejet, majd kavarjuk ki simára.
  2. A növényi tejet forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés közben csurgassuk hozzá a vaníliás részt.
  3. Főzzük takarékon egy-két percig folyamatos kavarás közben, végül adjuk hozzá a vajalternatívát is, és kavarjuk el benne simára.
  4. Tegyünk rá egy darab fóliát, hogy kihűlés közben ne bőrösödjön meg. Tegyük be a hűtőbe dermedni.

Kókuszos máz

  1. A porcukrot kavarjuk ki a vízzel simára. Ezzel vonjuk be a megsült sütiket, hogy rá tudjon tapadni a kókusz.
  2. A kókuszreszeléket öntsük egy tálba, amibe könnyedén bele tudjuk forgatni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

A skolebrod egy tipikus norvég, vaníliával töltött péksütemény kókuszba forgatva. A tésztájába kevert kardamomtól igazán illatos és különlegesen aromás lesz. A tésztája puha és foszlós, amit érdemes még aznap, frissen fogyasztani!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!