r
Nosalty Logó

Kossuth-kifli koszider konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Kossuth-kifli koszider konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    216.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3894.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1769 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 3893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Már most begyújthatjuk a sütőt, mert jól elő kell melegíteni. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk-lisztezzük. Mindent kimérünk, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a szobahőmérsékletű vajat apróra felkockázzuk, a tojásokat szétválasztjuk. (Ha kisebb tojásunk van, használjunk 7 darabot, csak jót tesz a süteménynek.) A diót durva darabosra felvágjuk.
  2. Előbb a tojásfehérjéket kemény habbá felverjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Most beleöntjük a kanálnyi rumot, a vajat és a citrom reszelt héját, és szép, sima krémmé kikeverjük.
  3. A vajas krémben elvegyítjük a lisztet. Sűrű masszát kapunk, de még mindig lehet keverni a robotgép habverő fejével. A tojáshabból vegyünk ki egy jó kanálnyit, és ezzel lazítsuk fel a tésztát, továbbra is a habverővel. Ha sima, oszlassuk el benne az összes tojáshabot. Ezt már szerencsésebb nagyobb fejű fakanállal végezni, óvatos, széles mozdulatokkal a tál széle felől forgassuk a habot középre, így törjük a legkevésbé.
  4. Ha sima a masszánk, öntsük a tepsibe - a massza egészen lágy, könnyen önthető és szinte magától elterül, alig kell neki segíteni az egyenletes eloszlásban. Én ilyenkor még nem szórom rá a diót, hogy az ne merüljön bele a lágy tésztába, hanem "üresen" bedugom a sütőbe, és 10 percig sütöm.
  5. Az "elősütés" alatt a tészta teteje kellően megkeményedik, már rá lehet szórni a darabos diót, nem fog elsüllyedni. Vissza a sütőbe újabb, kb. 20 percre vagy addig, míg a teteje aranyszínű nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.
  6. Ha sütőpapírral sütöttük, könnyű a dolgunk, mert a papírral együtt átemelhetjük a forró tésztát egy deszkára, hűlni. Ha nem, a tepsiben hagyjuk addig hűlni, míg meg lehet fogni. Ha hűlt, egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis holdakat szúrunk ki belőle. Fémdobozban egy hétig is eláll!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2113
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kossuth-kifli koszider konyhájából
koszider 90 recept

Ez egy kiváló aprósütemény, mert nagyon egyszerű elkészíteni, sokáig eltartható, mutatós, de ami a legfontosabb, hogy csoda finom, szaftos, puha. Bármikor megállja a helyét, kitűnő választás családi ünnepre, de egy egyszerű szerda délutánra is. Kezdők számára is ajánlom, mert rém könnyű, és olyan embert még nem láttam, aki ne imádta volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...