Körtés-karamellás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karamellás körtéhez
A tésztához
-
50g joghurt31 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
950
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karamellás körtéhez
A tésztához
-
200g joghurt122 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3796
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karamellás körtéhez
A tésztához
-
10.3g joghurt6 kcal
-
6.5g napraforgó olaj58 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
194
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1162.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.6 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 257.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
950
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 146.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4649.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1294 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 1896 mg
-
Nátrium 1193 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 602.5 g
-
Cukor 397 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1029.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 919 micro
Összesen
3796
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A karamellás körtéhez
A tésztához
-
2 dl joghurt
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
14 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A karamellás körtéhez
- A 15 dkg cukorból világos karamellt készítünk, és egy tortaforma aljára öntjük.
- Körbe-körbe kirakjuk a körtegerezdekkel.
- A tojást a kétféle cukorral, csipet sóval simára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és kanalanként a sütőporral elkevert lisztet.
- A körtére öntjük a tésztát úgy, hogy egyenletesen elterüljön rajta.
- Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig világosbarnára sütjük. (Tűpróba!)
- A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd egy szélesebb tálra borítjuk, hogy a körték kerüljenek felülre.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 24/26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 964
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 187179
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egy régebbi Nők lapjában találtam a receptet, de ott nem körtével volt, hanem barackkal. Saját tapasztalatom, hogy a tortaformából sütés közben kifolyhat egy kis karamell. Ezért én már úgy készítem, hogy a tortaformát ráteszem alufóliára, amit az oldalára is kicsit felhajtok és egy sütőlapra helyezem. Így lehet, hogy a sütési idő megnől, de nem kell a ráégett karamellt vakargatni a sütőből.