r
Nosalty Logó

Körtés gorgonzolás saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Körtés gorgonzolás saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2945.9 g
  • Cink
    201 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5891.8 g
  • Cink
    402 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    3417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 1788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, megmossuk, leszárítjuk, és egy nagyobb, lapos tálba tesszük.
  2. A bacont serpenyőben, zsiradék nélkül kiolvasztjuk, hogy jó ropogós legyen, kivesszük, és félretesszük. A körtéket megmossuk, és vastagabb cikkekre vágjuk.
  3. A bacon visszamaradt zsiradékját kiöntjük a serpenyőből, és a serpenyőbe öntjük az olívaolajat, és beletesszük a vajat is. Megvárjuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a mézet és a cikkekre vágott körtéket. Hozzátesszük a balzsamecetet, és 3-5 percig néha óvatosan megkeverve, közepes tűzön átpirítjuk a körtéket. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Összeállítjuk a salátát. A salátára halmozzuk a bacont, rátesszük a sült körtéket (vigyázat forró), majd a gorgonzola-darabkákat, és az egészet leöntjük a körte forró levével.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3796
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 22.

Ajánló

A recept két személyre szól, de az adagok növelésével több főre is elkészíthető. A körte egész évben kapható, így bármikor elkészíthetjük, de igazából ősszel van a szezonja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A napokban a TV-ben láttam ezt a receptet, és már másnap ki is próbáltam, némileg átmódosítva. Bármilyen saláta jó hozzá, a boltokban kapható zacskós salátakeverék is. Én a kertből szedtem tépősalátát, és ahhoz tettem szintén a kertből szedett friss bazsalikomot. Egy kis csomag bacon-t használtam fel hozzá. Mindenképpen frissen a legjobb. Én másnapra is hagytam, és a hűtőbe tettem, de összehasonlíthatatlan a frissen elkészített verzióval. Különösen az a finom benne, amikor a sajt ráolvad a még meleg baconre, körtére. Szuper ízvilág, nekem nagyon bejött. Egy kiadós vacsorának is megfelel, ha még egy kis bagettet is eszünk mellé. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...