r
Nosalty Logó

Körte takaróban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Körte takaróban
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Körte

Tésztához

Krémhez

1052
Kalória
13.1g
Fehérje
131.4g
Szénhidrátok
54.2g
Zsír
197.5g
Víz
288.8g
Koleszterin
7.3g
Rost
68.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 1052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 4206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.8 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    789.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1842 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 4206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

Körte

  1. A körtéket megpucoljuk, és cukros vízben puhára főzzük.
  2. A körtéket lecsepegtetjük, és rászórunk mindegyikre 1-1 zacskó vaníliás cukrot, és cseppentünk rá egy kevés citrom aromát.

Tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, közepére mélyedést csinálunk és beledaraboljuk a vajat, rászitáljuk a porcukrot és a csipet sót. Összemorzsoljuk, amikor már morzsalékos, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját. Sima tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk (a legjobb módszer, ha két jól belisztezett sütőpapír között nyújtjuk).
  3. A tészta egy részét vékony (kb 1 cm-es) csíkokra vágjuk, és rátekerjük a körtékre.
  4. A tészta maradék részét is kinyújtjuk, és a kivajazott, belisztezetttepsit kibéleljük vele. Ráhelyezzük a körtéket.
  5. Közepes hőfokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük (a sütési idő sütőfüggő).

Krémhez

  1. Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a cukorral, a tojássárgájával és egy kevés tejjel, majd a többi tejhez hozzáadva sűrűre főzzük. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön habbá verjük, és a langyos pudinghoz keverjük.
  2. Ha megsült a tésztánk, a sütőből kivéve ráöntjük a krémet. Langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22x11x3

Sok helyen láttam már, hogy a körtét valamilyen tésztával sütik meg és megtetszett a dolog, bár nem vagyok körte-rajongó. Érdemes kisebb tepsivel dolgozni, akkor lesz pereme a tésztának. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!