r
Nosalty Logó

Körte takaróban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körte takaróban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 1052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 4206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Körte

Tésztához

Krémhez

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1052 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.8 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1842 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 4206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Körte

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Körte

  1. A körtéket megpucoljuk, és cukros vízben puhára főzzük.
  2. A körtéket lecsepegtetjük, és rászórunk mindegyikre 1-1 zacskó vaníliás cukrot, és cseppentünk rá egy kevés citrom aromát.

Tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, közepére mélyedést csinálunk és beledaraboljuk a vajat, rászitáljuk a porcukrot és a csipet sót. Összemorzsoljuk, amikor már morzsalékos, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját. Sima tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk (a legjobb módszer, ha két jól belisztezett sütőpapír között nyújtjuk).
  3. A tészta egy részét vékony (kb 1 cm-es) csíkokra vágjuk, és rátekerjük a körtékre.
  4. A tészta maradék részét is kinyújtjuk, és a kivajazott, belisztezetttepsit kibéleljük vele. Ráhelyezzük a körtéket.
  5. Közepes hőfokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük (a sütési idő sütőfüggő).

Krémhez

  1. Eközben elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a cukorral, a tojássárgájával és egy kevés tejjel, majd a többi tejhez hozzáadva sűrűre főzzük. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön habbá verjük, és a langyos pudinghoz keverjük.
  2. Ha megsült a tésztánk, a sütőből kivéve ráöntjük a krémet. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22x11x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1785
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok helyen láttam már, hogy a körtét valamilyen tésztával sütik meg és megtetszett a dolog, bár nem vagyok körte-rajongó. Érdemes kisebb tepsivel dolgozni, akkor lesz pereme a tésztának. 

Hozzávalók

Körte

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...