r
Nosalty Logó

Könnyű töltött tök vegetáriánusoknak is

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A mama főztje
Könnyű töltött tök vegetáriánusoknak is
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2164 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4402.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4327 micro
Összesen 1026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt alaposan megmossuk, és levágjuk a száras végét. Kettévágjuk, és egy kanállal eltávolítjuk a magvakkal teli, szivacsos középső részét.
  2. Egy kis tepsit kiolajozunk, és belefektetjük a fél tököket, majd enyhén megszórjuk őket sóval.
  3. A gorgonzolát egy tálba rakjuk, - ebben fogjuk a tölteléket összekeverni - és egy villával összetörjük. A csokor kaprot és újhagymákat mosás után kicsire aprítjuk, szintén a tálba tesszük. Jöhet a két tojás, só, bors, ahogyan szeretjük, és a keverés.
  4. Egy szép nagy kenyér sarkát nagyra felkockázunk, és utoljára ezt keverjük bele a töltelékbe. Nem kell előre megpirítani őket, sülés közben, mivel kicsit kilógnak a töltelékből, gyönyörűen megsülnek, és istenien ropogósak lesznek.
  5. Megtöltjük a tök csónakokat, és előmelegített sütőben megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13310
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű töltött tök vegetáriánusoknak is
A mama főztje 21 recept

Egy könnyű és finom zöldséges vacsorára vágytam. A piacon rátaláltam egy kis tökre, és úgy gondoltam, összeházasítom a szatyromban lapuló Gorgonzolával. Ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...