r
Nosalty Logó

Könnyű kráterszelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Hagyományos kráterszelet: kakaós piskóta vaníliapudinggal és tejfölös krémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A kráterekhez

419
Kalória
9g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
18.2g
Zsír
45.5g
Víz
129.2g
Koleszterin
2g
Rost
29.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A kráterekhez

Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A kráterekhez

Összesen 4181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A kráterekhez

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6819.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.4 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    454.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 4181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat addig habosítjuk a cukorral, míg világos nem lesz a keverék. Ekkor hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
  2. A vajas-cukros alaphoz szitáljuk a lisztet, kakaóport, sütőport, kávét és sót, majd elkeverjük. Tejjel lazítjuk a masszát.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a hab harmadával fellazítjuk a kakaós masszát. A másik két harmadot két részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.

A kráterekhez

  1. A pudingot a csomag utasításai szerint megfőzzük a tejjel és cukorral. Frissentartó fóliát nyomunk a felszínére és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű tepsit, a sütőnket pedig előmelegítjük 180 fokra. A masszát elegyengetjük a tepsiben, majd egyenlő közönként pudingot kanalzunk bele.
  3. A süteményt betoljuk a sütőbe és 20-25 percig sütjük.
  4. Amíg a sütemény sül, a tejfölt elkeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Kivesszük a sütőből a tepsit, hagyjuk 10 percet hűlni, majd a még meleg süteményt megkenjük a cukros tejföllel. Ezután 2 órára hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy vaníliapudinggal és fanyar tejfölbevonattal várja, hogy minél hamarabb belevillázz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!