Kolozsvári rakott káposzta fehérborral
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Kolozsvári rakott káposzta fehérborral](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/BL/gk/kolozsvari-rakott-kaposzta-feherborral.jpg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=1292%2C893%2C3%2C0&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=9016e206c29265b3195892dddd5ddfcb)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
80 dkg savanyú káposzta
-
2.5 dl fehérbor
-
1 bögre rizs
-
1 ek sertészsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
60 dkg sertéslapocka
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál bors
-
1 teáskanál ételízesítő
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
1 kk kakukkfű
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
2 dl tejföl
-
1 db tojás
-
5 dkg kolozsvári szalonna
692
Kalória
27.8g
Fehérje
43.8g
Szénhidrátok
40.7g
Zsír
328.1g
Víz
156.7g
Koleszterin
6.1g
Rost
5.4g
Cukor
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
160g savanyú káposzta30 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
40g rizs143 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
120g sertéslapocka283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
66 kcal
Összesen
692
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g savanyú káposzta152 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
600g sertéslapocka1416 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
328 kcal
Összesen
3463
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
35.2g savanyú káposzta7 kcal
-
11g fehérbor9 kcal
-
8.8g rizs32 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
26.4g sertéslapocka62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8.8g tejföl17 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
2.2g kolozsvári szalonna14 kcal
Összesen
152
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 1168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 328.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
692
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.2 g
Zsír
-
Összesen 203.3 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8874.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1815 mg
-
Nátrium 5840 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 31 mg
Víz
-
Összesen 1640.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 475 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 738 micro
-
Kolin: 652 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2616 micro
Összesen
3463
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
152
kcal
Elkészítés
- A káposztát 1 evőkanál zsírban megdinszteljük, néha megkavarva és a száraz fehér bort aláöntözve. (nem egyszerre)
- A rizst hideg, bő, sós vízben egy evőkanál olajjal lassú tűzön megfőzzük, vagy ahogy szoktuk előkészítjük.
- Az evőkanál zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, tehetünk bele 1 evőkanál ízesített paradicsompürét, majd a darált húst hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, kakukkfűvel, házi ételízesítővel, a tört fokhagymával ízesítjük. Készre pároljuk.
- A kész darált húst összekeverjük a főtt rizzsel.
- Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a fele káposztát beleterítjük. Majd a rizses húst ráöntjük. A maradék káposztával befedjük, és végül a tojással elkevert tejföllel megöntözzük. Pár szelet kolozsvári szalonnát terítünk rá. Tetejére is szórjunk kevés fűszert, ettől gusztább lesz!!
- 200 fokon kb. fél óráig sütjük. Ha kellő hőmérsékletűre hűlt, akkor tálaljuk. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Pikánsabb lesz a káposzta a bortól, megéri kipróbálni! Több fajta ételt készítettem már borosan, és nem csalódtam benne. Nem lesz bor ízű, mégis más és finom ételt kapunk. A rakott ételeket kimondottan kedvelem, több nap után is épp olyan jó, mint frissen.... :-)))
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!