Kolbászos karfiolkrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3g leveskocka8 kcal
-
500g víz0 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
13g csípős kolbász57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
254
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
10g leveskocka33 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1013
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
69g víz0 kcal
-
17.6g karfiol2 kcal
-
1.7g csípős kolbász8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.3g tejföl20 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
35
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 602.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
254
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3491.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 2615 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 2408.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1013
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
-
1 db leveskocka
-
2 l víz
-
1 kis db karfiol
-
só ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
2 evőkanál finomliszt
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Feltesszük a vizet forrni, és beletesszük az erőleveskockát illetve a megmosott, felvágott karfiolt.
- Erőleves lévén én csak kis sót raktam bele, de rakható bele már most petrezselyem, illetve akár bors is, tetszés szerint fűszerezzük.
- Az általam használt kolbász egész gyorsan fő meg, ezért nem rögtön, hanem a már 5 perce fövő levesbe tettem bele. Karikázzuk fel a kolbászokat, és mehet bele a babérlevél. Amennyiben krémesíteni szeretnénk, akkor a trükk az, hogy én úgy főztem a levesbe a kolbászt, hogy egy nagyobb teatojásba tettem a babérlevéllel együtt. Ehhez jó egy egyszerű levesszűrő is. A lényeg, hogy legyen valami, amiben együtt tud maradni a kolbász, mert halászgatni macerás.
- Miután jól megfőtt a karfiol és a kolbász is (kb. 15 perc) vegyük ki a teatojást. Ez alatt nyugodtan belerakhatjuk a tejfölbe a lisztet, és keverjük csomómentesre. A lisztes tejfölt adagoljuk bele óvatosan, folyamatosan kevergetve. Ekkor még nem lesz teljesen sűrű, de sűrűsödnie kell a levesnek. Pár percet hagyjuk rottyanni, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
- Miután már nem annyira forró, botmixerrel vagy turmixgéppel turmixoljuk össze a levest, kicsit még így is felforralhatjuk, és ha akarunk sűrítsünk még rajta (én nem tettem meg). Tálaláskor tegyük bele a kolbászokból egy-két szemet. A legfinomabb pirítóssal együtt fogyasztva.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8133
- Feltöltés dátuma: 2013. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Volt otthon kis csípős kolbászom, volt egy kis karfiol, ebből biztos jó leves lesz. Finom lett. Nem kell ám krémesíteni, lehet simán is, de valamiért így jobbnak láttam. Igaz, a főzésnél kell egy kis trükköt használni, hogy a kolbászt ne daráld meg.