Kolbászos karfiolkrémleves
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 db leveskocka
-
2 l víz
-
1 kis db karfiol
-
só ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
2 evőkanál finomliszt
-
petrezselyem ízlés szerint
254
Kalória
6.4g
Fehérje
12.4g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
602.2g
Víz
44.3g
Koleszterin
1.2g
Rost
3.7g
Cukor
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3g leveskocka8 kcal
-
500g víz0 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
13g csípős kolbász57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
254
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
10g leveskocka33 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1013
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
69g víz0 kcal
-
17.6g karfiol2 kcal
-
1.7g csípős kolbász8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.3g tejföl20 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
35
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 602.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
254
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3491.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 2615 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 2408.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1013
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
35
kcal
Elkészítés
- Feltesszük a vizet forrni, és beletesszük az erőleveskockát illetve a megmosott, felvágott karfiolt.
- Erőleves lévén én csak kis sót raktam bele, de rakható bele már most petrezselyem, illetve akár bors is, tetszés szerint fűszerezzük.
- Az általam használt kolbász egész gyorsan fő meg, ezért nem rögtön, hanem a már 5 perce fövő levesbe tettem bele. Karikázzuk fel a kolbászokat, és mehet bele a babérlevél. Amennyiben krémesíteni szeretnénk, akkor a trükk az, hogy én úgy főztem a levesbe a kolbászt, hogy egy nagyobb teatojásba tettem a babérlevéllel együtt. Ehhez jó egy egyszerű levesszűrő is. A lényeg, hogy legyen valami, amiben együtt tud maradni a kolbász, mert halászgatni macerás.
- Miután jól megfőtt a karfiol és a kolbász is (kb. 15 perc) vegyük ki a teatojást. Ez alatt nyugodtan belerakhatjuk a tejfölbe a lisztet, és keverjük csomómentesre. A lisztes tejfölt adagoljuk bele óvatosan, folyamatosan kevergetve. Ekkor még nem lesz teljesen sűrű, de sűrűsödnie kell a levesnek. Pár percet hagyjuk rottyanni, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
- Miután már nem annyira forró, botmixerrel vagy turmixgéppel turmixoljuk össze a levest, kicsit még így is felforralhatjuk, és ha akarunk sűrítsünk még rajta (én nem tettem meg). Tálaláskor tegyük bele a kolbászokból egy-két szemet. A legfinomabb pirítóssal együtt fogyasztva.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Volt otthon kis csípős kolbászom, volt egy kis karfiol, ebből biztos jó leves lesz. Finom lett. Nem kell ám krémesíteni, lehet simán is, de valamiért így jobbnak láttam. Igaz, a főzésnél kell egy kis trükköt használni, hogy a kolbászt ne daráld meg.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!