r
Nosalty Logó

Kolbászos-garnélás tészta (a magyar paella)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mavrodaphne
Kolbászos-garnélás tészta (a magyar paella)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2615 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1463 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 2615 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6938.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    818 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    2079 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2927 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 5230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: megtisztítjuk a garnélarákokat, felvágjuk a hagymát, fokhagymát, és a chili paprika kis darabját apróra, a kolbászt karikára.
  2. Az olívaolajat a felhevített serpenyőbe öntjük, majd a fokhagymát és hagymát is kissé dinszteljük alacsony hőfokon.
  3. Miután a hagyma kissé üveges, ráfektetjük a garnélákat, 5 percig sütjük.
  4. Miután letelt az 5 perc és a garnélák rózsaszínek, megfordítjuk őket, hozzáadjuk a kolbászt, és a chilit is, majd megint sütjük 5 percig.
  5. Sózuk, borsozzuk.
  6. Beleforgatjuk a garnékákat a kolbász zsírjába, süssük össze még pár percig folyamatos kevergetés mellett.
  7. Felöntjük a borral, én direkt kevesebbet készítettem.
  8. Addig főzzük, amíg elpárolog az alkohol (kb. 2 percig).
  9. Az alap elkészítése alatt megfőzzük a tésztát, majd ha kész, olívaolajjal meglöttyintjük és sózzuk.
  10. Amikor már készen van a tészta és a rákok is, megszórjuk petrezselyemmel egy rottyantásra.
  11. A garnélákat szószostúl rátesszük a tésztára, tetszés szerint lehet rá tenni sáfrányport is, bár ez elhagyható.
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 96
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 24.

Ajánló

Pinot Grigo-val ajánlom. Tökéletesen illik az ízekhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-garnélás tészta (a magyar paella)
Mavrodaphne 7 recept

Ezt az ételt egy budapesti étteremben ettem, annyira ízlett, hogy elkértem a receptjét:) Ajánlom mindenkinek, aki szereti a speciális ízeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek