r
Nosalty Logó

Kolbászos-garnélás tészta (a magyar paella)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mavrodaphne
Kolbászos-garnélás tészta (a magyar paella)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2615 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1411 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1463 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 2615 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6938.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    818 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    2079 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2927 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 5230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: megtisztítjuk a garnélarákokat, felvágjuk a hagymát, fokhagymát, és a chili paprika kis darabját apróra, a kolbászt karikára.
  2. Az olívaolajat a felhevített serpenyőbe öntjük, majd a fokhagymát és hagymát is kissé dinszteljük alacsony hőfokon.
  3. Miután a hagyma kissé üveges, ráfektetjük a garnélákat, 5 percig sütjük.
  4. Miután letelt az 5 perc és a garnélák rózsaszínek, megfordítjuk őket, hozzáadjuk a kolbászt, és a chilit is, majd megint sütjük 5 percig.
  5. Sózuk, borsozzuk.
  6. Beleforgatjuk a garnékákat a kolbász zsírjába, süssük össze még pár percig folyamatos kevergetés mellett.
  7. Felöntjük a borral, én direkt kevesebbet készítettem.
  8. Addig főzzük, amíg elpárolog az alkohol (kb. 2 percig).
  9. Az alap elkészítése alatt megfőzzük a tésztát, majd ha kész, olívaolajjal meglöttyintjük és sózzuk.
  10. Amikor már készen van a tészta és a rákok is, megszórjuk petrezselyemmel egy rottyantásra.
  11. A garnélákat szószostúl rátesszük a tésztára, tetszés szerint lehet rá tenni sáfrányport is, bár ez elhagyható.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 153
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 24.

Ajánló

Pinot Grigo-val ajánlom. Tökéletesen illik az ízekhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-garnélás tészta (a magyar paella)
Mavrodaphne 7 recept

Ezt az ételt egy budapesti étteremben ettem, annyira ízlett, hogy elkértem a receptjét:) Ajánlom mindenkinek, aki szereti a speciális ízeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...