r
Nosalty Logó

Kolbászos-cukkinis rakott spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fahéj
Kolbászos-cukkinis rakott spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    2118 micro
Összesen 727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8913.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    4576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    8473 micro
Összesen 2911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    647 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit 3 darabba törjük, és forró, sós vízbe dobjuk, félig megfőzzük, leszűrjük.
  2. A kolbász héját eltávolítjuk, és a húst kis lángon addig sütjük, míg a zsírját ki nem engedi.
  3. A hagymákat apróra vágjuk, a kolbászhúshoz adjuk, és megdinszteljük.
  4. A cukkinit hosszában negyedeljük, majd fél cm-es darabokra vágjuk, a húshoz adva megpároljuk.
  5. A konzervből a paradicsomokat kisebb darabokra vágjuk, és a levével együtt szintén a húshoz adjuk, a spagettit is, és egyet rottyantunk rajta. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, de vigyázzunk, a kolbászhús eleve fűszeres!
  6. Tűzálló tálba halmozzuk a kolbászos tésztát, tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és hideg sütőbe tesszük, amit 220°C-ra kapcsolunk. Addig sütjük, míg a tetején kicsit megpirul a sajt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12610
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Ajánló

Sajtból legjobb a parmezán, de más olvadós sajt is megteszi. Még nem próbáltam, de szerintem 40 dkg friss paradicsommal is lehet helyettesíteni a konzervet, esetleg egy kis paradicsompürével együtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szereztem néhány új receptet, csupa rakott, illetve töltött finomság, amiket úgy szeretek. De az összes közül ez az étel tett legjobban kíváncsivá: milyen lehet a sütnivaló kolbász és a tészta együtt. Amint szerezni tudtam sütnivaló kolbászt, azonnal elkészítettem ezt az ételt. Nem csalódtam benne, sőt! Ezentúl ez is az étlapunkon szerepel majd, ebben biztos vagyok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...