r
Nosalty Logó

Kolbásszal-sajttal töltött vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nikuszbaby
Kolbásszal-sajttal töltött vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5048 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 632 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355.2 g

Zsír

  • Összesen
    363.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14017.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    3691 mg
  • Nátrium
    8040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3310 micro
Összesen 5048 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst keverjük össze a tojással, sóval, borssal, hagymával-fokhagymával, petrezselyemmel, zsömlével (amit előtte vízbe áztattunk és jól kinyomkodtunk).
  2. A sajtot kis keskeny csíkokra felszeljük, a kolbászt levágjuk akkora darabra, mint amekkora a fasírt lesz.
  3. A bacon felét terítsük ki egy tálcára függőlegesen, úgyhogy a bacon szeletek egymást minimálisan takarják: IIIIIIII (ez azért szükséges, ha feltekerjük a baconnel a húst, ne essen szét).
  4. A bekevert hús felét halmozzuk rá a baconre középre (lapítsuk le a húst rajta kb. egy ujjnyi vastagságúra), a bacon mindkét végét hagyjuk hús nélkül (hogy fel tudjuk tekerni).
  5. A hús közepére helyezzük a kolbászt, és mellé mindkét oldalára a sajtot. A felénk eső résznél szorosan feltekerjük a baconnel együtt, majd megcsináljuk ezt a másik adag fasírttal együtt, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (egyszerre).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1859
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbásszal-sajttal töltött vagdalt
nikuszbaby 62 recept

Ebből az adagból két rúd lesz, főzelékhez isteni finom, és nem utolsósorban gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...