r
Nosalty Logó

Kókuszos-mandulás koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Kókuszos-mandulás koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 2223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 2223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Az olvasztott vajon kívül mindent berakunk a kenyérsütőgép üstjébe, majd összegyúratjuk a tésztát (akinek nincs gépe, az kézzel készítse el, majd egy tálban letakarva hagyja megkelni). Gyúrás közben belecsurgatjuk az olvasztott vajat, majd tovább dolgoztatjuk a gépet. Közben a cukrot összekeverjük a kókuszreszelékkel és az őrölt mandulával.
  2. Megvárjuk, míg szépen megkel a tésztánk, kb. 30-40 perc. A megkelt tésztát kinyújtjuk kerek formára, nagyjából 2-3 mm vastagságúra. Megkenjük olvasztott vajjal a teljes felületét, majd megszórjuk a cukros-kókuszos-mandulás töltelékkel.
  3. Ezután ügyesen feltekerjük a tésztát, majd középen, hosszában kettévágjuk egy éles késsel. A két oldalát egymáshoz rakjuk, a végeit összecsippentjük, és óvatosan egymást keresztezve betekerjük a kalácsot, ügyelve arra, hogy a vágott rész, ahol lehet, felülre kerüljön.
  4. Végül a két végénél kicsit összenyomjuk, és egy kerek formájú sütőformába helyezzük. Kicsit hagyjuk letakarva még kelni kb. 20 percet, majd közvetlen sütés előtt kenjük meg meleg cukros-vajas tejjel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A frissen sült kalácsot újra megkenjük a megmaradt cukros tejjel, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük egy kisebb tálban, és a vajjal megkent tésztára szórjuk.

Kenéshez

  1. A tejbe beletesszük a vajat, cukrot, majd egy kicsit felmelegítjük. Ezután jól elkeverjük, és ezzel kenjük meg a tésztát sütés előtt-után.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5458
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 28.

Ajánló

Aki szereti, egy kevés fahéjat is keverhet a töltelékhez, nekem finom volt nélküle is. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos-mandulás koszorú
Nihonka 340 recept

Szerettem volna egy kicsit mást készíteni, a diós, kakaós és egyéb hagyományos ízesítésű kalácson kívül. Így az otthon talált hozzávalókból sütöttem ezt a gyönyörű koszorút. A párom csak ennyit mondott: "a kalácsok között ez a győztes!"... Szóval, ajánlom mindenkinek :-)))

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...