r
Nosalty Logó

Kókuszos-körtés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Kókuszos-körtés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3866.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 4256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral és a tojásokkal alaposan kikeverjük, tejet hozzáadjuk.
  2. A lisztet a kókusszal és a sütőporral együtt a tojásos alaphoz adjuk.
  3. A körtét meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk 2 ek cukorral és a mandulaforgáccsal.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6960
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Délutáni kapucsínó vagy kávé mellé. Nekem éppen nem volt mandulaforgácsom, így a fotón lévő süti tetejét a saját termésű, idei mogyoró vékony szeletei díszítik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszrajongóknak kötelező őszi ihletésű, egyszerű kevert sütemény. A kókusz remekül kiegészíti a körte ízét, a süti állaga pedig krémesen lágy lesz a körtétől. A barátaimnak feladvány volt, amikor megkóstolták, hogy mi van benne: nem mindenki találta el, de az újabb adagot erősen követelték!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...