r
Nosalty Logó

Kókuszos epermisu Csibedinától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Kókuszos epermisu Csibedinától
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    277.4 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 3543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és pürésítjük, majd hozzáadjuk a kókuszkrémet és a kókuszreszeléket, utána alaposan összekeverjük.
  2. A tejszínt felverjük - amennyiben nem cukrozott, akkor ízlés szerint porcukorral ízesítjük -, majd hozzáadjuk az epres masszához.
  3. A tejet összekeverjük a rummal, vagy rumaromával és ezekbe belemártjuk a babapiskótákat.
  4. Egy jénai tál alját lerakjuk egy sorban a tejbe áztatott piskótákkal, majd krémet rétegezünk rá.
  5. A babapiskótát és a krémet addig rétegezzük, amíg a krém el nem fogy oly módon, hogy a desszert tetejére krém kerüljön.
  6. A krém legfelsőbb rétegét megszórjuk kókuszchips-szel, és friss eperrel díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5553
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Eper és kókusz.... összeillő páros, eperszezon kellős közepén pedig pláne. Túl sokat nem kellett gondolkodnom az elkészítésén, egyszerűen minden adta magát... a végeredmény pedig egy nagyon vidám, könnyű tavaszi vacsora koronájaként ez a rózsaszín, bársonyos, gyümölcsös desszert lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...