r
Nosalty Logó

Kókuszos csiga Helly konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helly77
Kókuszos csiga Helly konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

804
Kalória
8.2g
Fehérje
63.1g
Szénhidrátok
60.6g
Zsír
47.3g
Víz
239.2g
Koleszterin
5.8g
Rost
56.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4815 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    363.4 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 4815 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 444 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal.
  2. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, eldolgozzuk simára, majd a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát és reszelt citromhéjat a liszthez adjuk.
  3. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle lisztezett munkalapon, és fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük.

A töltelékhez

  1. Közben gőz fölött 1 csipet sóval felverjük a tojásfehérjéket, aztán a cukorral tömör habbá verjük.
  2. Levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit.
  4. Kettévesszük a megkelt tésztát, kinyújtjuk. Megkenjük a lapokat az arányosan elosztott krémmel, szorosan feltekerjük, és kb 2 cm vastagon felszeleteljük. Beletesszük a tepsibe, és kb 20-25 perc alatt megsütjük (vigyázzunk, mert hamar elég a tetejük, ezért a középső rácson süssük vagy az alsón).
  5. Hagyjuk kihűlni a csigákat a tepsiben, tálaláskor porcukorral meghinthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagymamám egyik legfinomabb sütije! Minden karácsonykor az asztalon van a desszertek között! Nem bírtam kivárni a karácsonyt, így megsütöttem, és elmajszolta  a család! Szerintem bármikor elkészíthető, nagyon egyszerű, nem konyhatündérek is el tudják készíteni. Ez a kókuszcsiga elkészíthető akár diósan, akár mákosan, akár mogyorósan...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!