r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes linzerdió

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémes linzerdió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 9459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    722.3 g
  • Telített zsírsav
    320 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    234 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5012 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3995 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3102 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 9459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 511 kcal

Hozzávalók

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához (60-70 db-hoz)

  1. A sütőporral és 10 dkg porcukorral elvegyített lisztet deszkára szitáljuk, és a halom közepébe mélyedést nyomunk. A margarint körben a liszthalom szélére kockázzuk. A tojásokat a mélyedésbe ütjük. Hozzáadunk 25 dkg kókuszreszeléket, majd gyorsan összegyúrjuk. Ez egy linzertészta, gyorsan kell vele dolgozni, mert nagyon ragadós lesz, ha túlmelegszik a kezünktől. Cipóvá formálva, folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben a másik kocka margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk.
  3. A hideg tésztamasszából apró darabokat lecsípünk. Dió alakú sütőformákba nyomkodjuk, és a formákat tepsikbe helyezzük. Előmelegített sütőben tepsinként kb. 10-12 percig sütjük, majd a formában rövid ideig hűlni hagyjuk. Végül óvatosan kiborítjuk.
  4. A tejet a maradék kókuszreszelékkel felforraljuk, majd kihűtjük. A puha margarint a maradék porcukorral kikeverjük, végül a kókuszos tejjel krémesre összedolgozzuk.
  5. A diólinzerek alját a kókuszkrémmel megkenjük, majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk.
  6. A darabokra tördelt bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk, hozzáteszünk 2 ek olajat, és a diólinzerek egyik végét (a gömbölyűbbet) a folyékony bevonóba mártjuk. A süteményeket rácsra helyezve száradni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10550
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

Adventi aprósüteménynek is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisebbik fiam születésnapja alkalmából ezzel a sütivel vendégelte meg osztálytársait.

Hozzávalók

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...