adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 7.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
64
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
385
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
357
kcal
Elkészítés
- Kókuszdió vásárlásánál ügyeljünk, hogy amikor megrázzuk, (enyhén) lötyögő hangot adjon ki. Ez azt jelenti, hogy még friss, és nem száraz a belseje. Valamint ha a csúcsán lévő három pöttyöt megszagoljuk, nincsen kellemetlen, dohos szaga.
- A kókuszdiót feltörés előtt pár órára rakjuk hűtőbe, így egyszerűbb lesz feltörni.
- A hűtőből kivéve a tetején lévő lyuk egyikét dugóhúzóval kifúrjuk, és kifolyatjuk belőle a kókuszvizet.
- Ha minden folyadék kifolyt belőle (megrázáskor nem lötyög benne semmi), akkor egy újságpapírt rakok a műpadlóra (vagy olyan felületre, ami biztosan nem törik el), erre elfektetem a kókuszdiót, és erős ütésekkel körbekalapáljuk. Ha szerencsénk van, a héj nagyobb részekben lejön a húsról. Ha a héj ragaszkodik a kókuszdió húsához, akkor egy erős kanállal feszegetjük le róla.
- Negyed résznyi, vagy annál kisebb, de még jól kezelhető darabokra vágjuk a kókuszdió húsát. Hideg vízbe rakjuk a darabokat, és picit megmossuk őket.
- Ha nagyon precízek akarunk lenni, megszabadíthatjuk a barna héjától, de felesleges szerintem.
- Egy zöldséghámozó segítségével hajszálvékony, ízlés szerinti hosszúságú szeleteket vágunk le a kókuszból egy száraz tálba.
- Amikor végeztünk, megszórjuk porcukorral. Lefedjük a tálat, és alaposan összerázzuk a porcukorral.
- Ez után vékony rétegben egy tepsire rakjuk a kókusz szeletkéket. 50°C-on kiszárítjuk. Én jobban szeretem, ha kap egy kis barnás színt (mint a képen), ekkor jön ki a "Raffaelló" íze. De ha nem merjük olyan sokáig szárítani, az sem gond.
- Jól záródó dobozban kb. 1 hétig eláll. (Bár annyi ideje itt még nem volt. :D)
- Sütés hőfoka: 50 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3353
- Feltöltés dátuma: 2015. február 20.
Ajánló
Zabkására, joghurtra, süteményre díszítésként, vagy csak úgy nassolni...:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mostanában egyre gyakrabban veszek kókuszdiót, és mindig csinálok belőle kókuszchipset. Kb. 3/4 részéből, 1/4 részét zabkásába reszelem.:) A házi kókuszchips isteni finom, íze a Raffellóéra hasonlít.