r
Nosalty Logó

Kocsonya ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Kocsonya ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14585.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    10379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    5539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12544 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 3357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt és a körmöket ha szükséges, borotvával szőrtelenítsük, ezután alaposan mossuk meg, a zöldségeket meghámozzuk, a vöröshagymáról csak a külső héját szedjük le, a fokhagymát szintén egészben hagyhatjuk, csak az egyik oldalán egy kicsit levágjuk.
  2. Ezután mindent belerakunk a fazékba, felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és a keletkező habját leszedjük, fűszerezzük - só, bors. Lefedjük, és nagyon kis hőfokon kb. 8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, csak akkor fog megdermedni.
  3. Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Ha kicsit már lehűlt a lé, akkor óvatosan leszedjük a tetejéről a zsírt.
  4. Ezután mélytányérokba ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott köröm és csülökdarabokat (figyeljünk, mert a körömben egész apró csontdarabok is vannak, nehogy benne maradjon).
  5. Ha kész, egy szűrőn át rámerjük a levet, csak nyugodtan merjük jól tele, mert a dermedés alatt kicsit összehúzódik. Ezután hidegre tesszük dermedni. (Ebből a mennyiségből nekem 6 tányér kocsonya lett.)
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 16401
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kocsonya ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Ezt az elkészítési módot még kezdő háziasszony koromban Anyutól tanultam. A főzéssel nagyon vigyázzunk, hogy ne zubogjon, mert ha zavaros lesz, az nem a legszebb látvány!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...