Knédli - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2007
kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
245
kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4582.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 871 mg
-
Nátrium 2904 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 179.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 683 micro
Összesen
2007
kcal
- 7% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
200 g hajdinaliszt
-
30 g élesztő
-
2 csapott ek cukor
-
1 db tojás
Elkészítés
- Egy nagyobb pohárban (1/2 l) öntjük a meleg tejet, hozzáadjuk a cukrot. Jól elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a friss élesztőt, elkeverjük, letakarjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, ezalatt a tej felfut.
- Közben kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól összekeverjük.
- A liszthez ütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott tejet, majd kézzel jól összedolgozzuk. Ha a tészta száraz, kevés vizet adunk hozzá, jól összedolgozzuk, gyúrjuk (kb.10-15 perc). A tészta legyen puha, de ne ragadjon a kézre.
- Letakarjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percet. Ügyeljünk arra, hogy a helyiségben ne nyissunk ablakot, ne legyen huzat. (Én paplan alá szokom tenni.)
- Egy lábasba belehelyezzük a knédlifőzőt (párolótalpat), vizet öntünk alá (ne érje a főző alját), feltesszük forralni. A knédlifőzőt beolajozzuk, hogy ne ragadjanak le a knédlik.
- A megkelt tésztából vízbe mártott kézzel 4 cipót formázunk, és amikor a víz forr a knédlifőzőre helyezzük őket kettesével, mert még nőnek főzés közben.
- A tetejüket beolajozzuk, lefedjük a lábast, és 20 percig főzzük őket. Ez alatt az idő alatt a fedőt nem vesszük le.
- Ha kész, fakanál segítségével kivesszük a knédliket, ellenőrizzük a víz mennyiségét, olajozzuk a talpat, ráhelyezzük a cipókat, olajozzuk őket, lefedjük, készre főzzük.
- A knédliket szeleteljük, sült húsok, libasültek mellé kínáljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16845
- Feltöltés dátuma: 2011. január 06.
Ajánló
Sült húsok, liba- és kacsasült mellé köretként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ezt a finomságot először anyukám készítette el gluténmentesen nagy örömömre. Ügyesen elkészíthető, bátran ajánlom! Igaz, a színe nem a megszokott a hajdinaliszt miatt. Más lisztkeverékkel még nem próbáltam, nekem így is nagyon finom.