r
Nosalty Logó

Klasszikus majonézes kukoricasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Klasszikus majonézes kukoricasaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

335
Kalória
3.7g
Fehérje
16.6g
Szénhidrátok
29.3g
Zsír
134.6g
Víz
60.2g
Koleszterin
1.9g
Rost
6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Összesen 335 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Összesen 1337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Összesen 177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 335 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    538.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    352 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2156 micro
Összesen 1337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A legegyszerűbb, ha a tojássárgáját egy botturmix kelyhébe tesszük a mustárral, citromlével és sóval, majd folyamatos turmixolás mellett fokozatosan hozzácsorgatunk annyi olajat, amennyivel elérjük a nekünk szimpatikus majonézállagot. Ez lehet hígabb vagy sűrűbb is, ehhez mérten használjunk kevesebb vagy több zsiradékot. Alternatív módszerként kézi vagy gépi habverőt is használhatunk.
  2. A salátához nyersen, de savanyítva is használhatjuk a lilahagymát. Utóbbi esetben a vizet és ecetet kevés sóval, borssal és cukorral összeforraljuk, majd ráöntjük a megpucolt, félkarikákra vágott lilahagymára. Állni hagyjuk, végül lecsöpögtetjük.
  3. A salátához leszűrjük a kukoricát. Egy tálban elkeverjük a majonézt és a tejfölt (ízlés szerint használhatunk többet vagy kevesebbet belőle), majd mehetnek hozzá a zöldségek is. Ha kell, tovább ízesítjük sóval, borssal, utána pedig hűtőbe tesszük pihenni legalább 1 órára. Akár egy egész éjszakát is adhatunk neki, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A klasszikus majonézes kukoricasaláta receptje elkészíthető ugyan bolti majonézzel is, de ilyenkor nem történik túl sok konyhai alkotás azon kívül, hogy az ember egy tubus, egy doboz és egy konzerv tartalmát egyesíti, majd ízesíti. Ha ennél hajlandóak vagyunk többet megtenni, a jutalmunk is ízgazdagabb saláta lesz, ami méltó kísérője bármilyen éteknek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!