r
Nosalty Logó

Kínai szezámmagos csirkegolyó

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Kínai szezámmagos csirkegolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundához

A mázhoz

Összesen 666 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundához

A mázhoz

Összesen 2662 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundához

A mázhoz

Összesen 168 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 666 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6214 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2448 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 2662 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1523 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A bundához

A mázhoz

Elkészítés

A bundához

  1. A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat.
  2. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze lehessen gyúrni.
  3. A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot.
  4. A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn lisztbe forgatjuk.
  5. Kisütjük, majd a mázba hempergetjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 908
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 112016
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Ajánló

Kínai sült tésztát ajánlok mellé, esetleg rizstésztát vagy tojásos rizst.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai szezámmagos csirkegolyó
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A helyi kínai büfében kezdtem el nyomozni arról, hogyan készítik el a szezámmagos golyót (persze büfés módra). Azért én is rájöttem arra, hogy a mázhoz cukor kell és nem méz.  Első próbálkozásom során semmire nem jutottam, hiszen megtudtam, hogy a magyarországon élő kínai büfések csak annyit tudnak magyarul, hogy kisi adak, nad adak, cípősz, édesz, stb. Másodszorra már ügyesebb voltam és az internet (és egyéb) segítségével kínaira fordítottam a mondandómat, így sikerült megtudnom a receptet. Nagy meglepődésemre semmi jelét nem tapasztaltam annak, hogy nem akarják az orromra a receptet. Szóval a recepttel töltött éveim során a következőkre jutottam: 1.Megtudtam, hogy mi a hamis kínai konyha titka: a cukor. 2. Egy kanálnyi méz sem kell a mázhoz. 3. A büfében erős pistával készítik a mázat. Ez a végleges recept- persze csak, addig, amíg ki nem találom a következő lépéseket, utolsó simításokat! Ugye ezek után kedvet kaptatok az elkészítéshez? Írjatok kommentet!

Hozzávalók

A bundához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...