r
Nosalty Logó

Kimchi Carbonara

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Kimchi Carbonara
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

696
Kalória
34.7g
Fehérje
58.3g
Szénhidrátok
34.6g
Zsír
83.5g
Víz
193.5g
Koleszterin
2.7g
Rost
2.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2782 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 696 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8321.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    808 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 2782 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb főzőedényben vizet melegítünk, a forrásban lévő vízhez adjuk a tésztát, majd al dentére főzzük. Szerintem só nem kell a főzővízhez, ha teszünk, akkor is csak nagyon keveset, hiszen az alapanyagok sósságától enélkül is egy ízekben gazdag tésztaételt kapunk.
  2. Közben egy közepes serpenyőben közepesen magas hőfokon felmelegítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont, és időnként megkeverve sütjük 5 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott kimchit, és néhány percig főzzük, hogy magába szívja a szalonna ízeit is. Levesszük a tűzről, és félretesszük.
  3. Felverjük a tojásokat és a sárgáját egy villával egy közepes tálban. Hozzákeverjük a finomra reszelt parmezánt, és tört vagy frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
  4. Az al dentére főzött tésztát egy csipesszel áttesszük a kihűlt bacon- és kimchikeverékkel teli serpenyőbe, a főzővizet nem öntjük ki. Beleöntjük a tojásos keveréket, alacsonyra vesszük a hőt, a csipesz segítségével pedig alaposan összeforgatjuk a hozzávalókat.
  5. Hozzáöntünk egy keveset a tésztavízből, és nagyon alacsony lángon tovább keverjük, amíg sűrű és fényes nem lesz a tojásos-kimchis emulziónk. Körülbelül 5 percet is igénybe vehet, legyünk nagyon türelmesek, ha nem szeretnénk tojásrántottát kapni végeredményként. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.
  6. Osszuk el a tésztát a tálalótányérokban. Szórjuk meg extra parmezánnal és újhagymazölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Vannak, akik vonakodnak, és egyenesen gasztronómiai szentségtörésnek ítélik a nemzetek konyháinak fúzióját, én mégis imádok kísérletezni és új kapcsolódásokat felfedezni. Főleg, ha a végeredmény működik, és olyan izgalmas megoldást kapunk, mint ez a kimchi carbonara. Ez a recept koreai és olasz alkímia a javából: a csípős, fűszeres kimchi és a bacon összeforr a sűrű és krémes tojásos-parmezános tésztaszósszal, fűszeresebb és karakteresebb ízt ad a hagyományos carbonarának, és az eredmény hihetetlenül finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!