Kimchi Carbonara
- 17% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
75g tészta278 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
25g kimchi0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
38g parmezán sajt147 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
- 17% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
300g tészta1113 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
100g kimchi0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
- 17% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
30.5g tészta113 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
20.3g bacon80 kcal
-
10.2g kimchi0 kcal
-
16.8g tojás21 kcal
-
15.3g parmezán sajt60 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.1g újhagyma zöldje2 kcal
- 17% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2080.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
- 17% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.9 g
Zsír
-
Összesen 138.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 774 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8321.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 308 mg
-
Kálcium 1964 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 2242 mg
-
Nátrium 3498 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 334.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 685 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 808 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 556 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1539 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1299 micro
- 17% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 846.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagyobb főzőedényben vizet melegítünk, a forrásban lévő vízhez adjuk a tésztát, majd al dentére főzzük. Szerintem só nem kell a főzővízhez, ha teszünk, akkor is csak nagyon keveset, hiszen az alapanyagok sósságától enélkül is egy ízekben gazdag tésztaételt kapunk.
- Közben egy közepes serpenyőben közepesen magas hőfokon felmelegítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont, és időnként megkeverve sütjük 5 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott kimchit, és néhány percig főzzük, hogy magába szívja a szalonna ízeit is. Levesszük a tűzről, és félretesszük.
- Felverjük a tojásokat és a sárgáját egy villával egy közepes tálban. Hozzákeverjük a finomra reszelt parmezánt, és tört vagy frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
- Az al dentére főzött tésztát egy csipesszel áttesszük a kihűlt bacon- és kimchikeverékkel teli serpenyőbe, a főzővizet nem öntjük ki. Beleöntjük a tojásos keveréket, alacsonyra vesszük a hőt, a csipesz segítségével pedig alaposan összeforgatjuk a hozzávalókat.
- Hozzáöntünk egy keveset a tésztavízből, és nagyon alacsony lángon tovább keverjük, amíg sűrű és fényes nem lesz a tojásos-kimchis emulziónk. Körülbelül 5 percet is igénybe vehet, legyünk nagyon türelmesek, ha nem szeretnénk tojásrántottát kapni végeredményként. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.
- Osszuk el a tésztát a tálalótányérokban. Szórjuk meg extra parmezánnal és újhagymazölddel.
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 6506
- Feltöltés dátuma: 2023. március 03.
Ajánló
Ha házilag szeretnéd elkészíteni a kimchit (amely egy ropogós állagú fermentált káposzta fűszeres, csípős és sós ízekkel), keresd meg a Nosalty legjobb receptjét az otthoni erjesztéshez. Hogy még egyet csavarjak a receptemen, én ramentésztával készítettem, de tökéletesen működik olasz spagettitésztával is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Vannak, akik vonakodnak, és egyenesen gasztronómiai szentségtörésnek ítélik a nemzetek konyháinak fúzióját, én mégis imádok kísérletezni és új kapcsolódásokat felfedezni. Főleg, ha a végeredmény működik, és olyan izgalmas megoldást kapunk, mint ez a kimchi carbonara. Ez a recept koreai és olasz alkímia a javából: a csípős, fűszeres kimchi és a bacon összeforr a sűrű és krémes tojásos-parmezános tésztaszósszal, fűszeresebb és karakteresebb ízt ad a hagyományos carbonarának, és az eredmény hihetetlenül finom.