Kifli hidegen kelt tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A 12 db kiflihez
-
63g finomliszt228 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
14g tojás17 kcal
A szóráshoz
-
13g mák66 kcal
Összesen
484
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A 12 db kiflihez
-
250g finomliszt910 kcal
-
60g disznózsír541 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
A szóráshoz
-
50g mák263 kcal
Összesen
1937
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A 12 db kiflihez
-
45g finomliszt164 kcal
-
10.8g disznózsír98 kcal
-
18g tej10 kcal
-
3.6g élesztő4 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
9.9g tojás12 kcal
A szóráshoz
-
9g mák47 kcal
Összesen
349
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
484
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 90.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2287.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 902 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 868 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 83.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
1937
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
349
kcal
Hozzávalók
A 12 db kiflihez
-
25 dkg finomliszt
-
6 dkg disznózsír
-
1 dl tej
-
2 dkg élesztő
-
2 ek cukor
-
1 csipet só
A kenéshez
A szóráshoz
Elkészítés
A 12 db kiflihez
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot.
- Tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegítsük a tejet és úgy könnyenelkeverhetjük benne az élesztőt.)
- Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük. (Ennek a tésztának az a sajátossága, hogy hosszú ideig hűvös helyen kel. Ha este szeretnénk a tésztát felhasználni, akkor reggel dagasszuk be.)
- A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel 40-45 cm átmérőjű, kör alakú vékony lappá nyújtjuk.
- Az így kapott tésztát négy egyenlő nagyságú cikké osztjuk, majd a cikkeket 3-3 felé osztjuk.
- 12 db körcikket kapunk, amelyeket a szélesebb felüktől indulva kiflikké feltekerünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük tojással és tetszés szerint megszórjuk darálatlan mákkal, mandulaforgáccsal, kristálycukorral stb.
- 10-15 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 265
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 30423
- Feltöltés dátuma: 2010. március 26.
Ajánló
Tipp: A sós változathoz a megadott cukormennyiséget csökkentsük felére és kb. 1 csapott evőkanál sót adjunk a tésztához.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A hidegen kelt tészta különféle ízesítéssel és formázással, változatosan felhasználható. Tudom ajánlani vendégváráshoz, ráérős reggelikhez. Nincs más dolgunk vele, mint este a hozzávalókat hidegen összegyúrjuk, letakarva hűvös helyre tesszük, másnap reggel kinyújtjuk, tetszés szerint formázzuk, ízesítjük és kisütjük. Édes és sós péksüteményeket egyaránt készíthetünk belőle.