r
Nosalty Logó

Kifli hidegen kelt tésztából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kifli hidegen kelt tésztából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

  • 5 dkg mák (darálatlan vagy mandulaforgács vagy kristálycukor)
484
Kalória
11.4g
Fehérje
58.2g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
20.9g
Víz
59.3g
Koleszterin
4.5g
Rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 1937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

A 12 db kiflihez

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot.
  2. Tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegítsük a tejet és úgy könnyenelkeverhetjük benne az élesztőt.)
  3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük. (Ennek a tésztának az a sajátossága, hogy hosszú ideig hűvös helyen kel. Ha este szeretnénk a tésztát felhasználni, akkor reggel dagasszuk be.)
  4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel 40-45 cm átmérőjű, kör alakú vékony lappá nyújtjuk.
  5. Az így kapott tésztát négy egyenlő nagyságú cikké osztjuk, majd a cikkeket 3-3 felé osztjuk.
  6. 12 db körcikket kapunk, amelyeket a szélesebb felüktől indulva kiflikké feltekerünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük tojással és tetszés szerint megszórjuk darálatlan mákkal, mandulaforgáccsal, kristálycukorral stb.
  7. 10-15 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A hidegen kelt tészta különféle ízesítéssel és formázással, változatosan felhasználható. Tudom ajánlani vendégváráshoz, ráérős reggelikhez. Nincs más dolgunk vele, mint este a hozzávalókat hidegen összegyúrjuk, letakarva hűvös helyre tesszük, másnap reggel kinyújtjuk, tetszés szerint formázzuk, ízesítjük és kisütjük. Édes és sós péksüteményeket egyaránt készíthetünk belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!