r
Nosalty Logó

Kifli hidegen kelt tésztából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kifli hidegen kelt tésztából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

  • 5 dkg mák (darálatlan vagy mandulaforgács vagy kristálycukor)
484
Kalória
11.4g
Fehérje
58.2g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
20.9g
Víz
59.3g
Koleszterin
4.5g
Rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 1937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

A 12 db kiflihez

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot.
  2. Tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegítsük a tejet és úgy könnyenelkeverhetjük benne az élesztőt.)
  3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük. (Ennek a tésztának az a sajátossága, hogy hosszú ideig hűvös helyen kel. Ha este szeretnénk a tésztát felhasználni, akkor reggel dagasszuk be.)
  4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel 40-45 cm átmérőjű, kör alakú vékony lappá nyújtjuk.
  5. Az így kapott tésztát négy egyenlő nagyságú cikké osztjuk, majd a cikkeket 3-3 felé osztjuk.
  6. 12 db körcikket kapunk, amelyeket a szélesebb felüktől indulva kiflikké feltekerünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük tojással és tetszés szerint megszórjuk darálatlan mákkal, mandulaforgáccsal, kristálycukorral stb.
  7. 10-15 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A hidegen kelt tészta különféle ízesítéssel és formázással, változatosan felhasználható. Tudom ajánlani vendégváráshoz, ráérős reggelikhez. Nincs más dolgunk vele, mint este a hozzávalókat hidegen összegyúrjuk, letakarva hűvös helyre tesszük, másnap reggel kinyújtjuk, tetszés szerint formázzuk, ízesítjük és kisütjük. Édes és sós péksüteményeket egyaránt készíthetünk belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus császárzsemle

Reggelire, vagy tízóraira becsomagolva az egyik legmutatósabb péksütemény, a roppanós-puha császárzsemle. Egy egyszerű kelt tésztáról van szó, mégis mindig jól esik elfogyasztani, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!