r
Nosalty Logó

Kétsajtos penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
S_Tomi
Kétsajtos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4888 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9324.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    3391 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    2465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1325 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1813 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 4888 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    238 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben készre főzzük.
  2. A tejet, a vajat, a lisztet és a tejfölt simára keverjük, és felforraljuk, majd sűrűre főzzük.
  3. A lereszelt sajtnak a felét beletesszük, majd fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, bazsalikommal és 2 gerezd fokhagymával is, amit fokhagymanyomóval átdolgozunk.
  4. Ezután összekeverjük a tésztával. Egy jénaiban egyenletesen eloszlatjuk, majd karikára vágjuk a paradicsomot, és rakunk a tetejére. A maradék vegyes sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1294
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
S_Tomi 3 recept

Jó étvágyat hozzá. Az észrevételeket megköszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...