Képviselőfánk Móni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
42g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g disznózsír376 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
83g tojás104 kcal
A krémhez
-
167g tej93 kcal
-
33g tej19 kcal
-
86 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g cukor129 kcal
A díszítéshez
-
83g habtejszín243 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
1443
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g disznózsír2255 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
495g tojás623 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
200g tej112 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
A díszítéshez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
8656
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
6.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.4g disznózsír58 kcal
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
A krémhez
-
25.7g tej14 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
6.2g tojásfehérje3 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
A díszítéshez
-
12.8g habtejszín37 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
Összesen
222
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1170.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.6 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 207.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 599 micro
Összesen
1443
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 198.8 g
Zsír
-
Összesen 507.2 g
-
Telített zsírsav 233 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 3715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7022.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 426 mg
-
Kálcium 2216 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 2229 mg
-
Nátrium 1879 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 783.7 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1242.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2549 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 989 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 2527 mg
-
Retinol - A vitamin: 2512 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3594 micro
Összesen
8656
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl víz
-
1 csipet só
-
25 dkg disznózsír
-
50 dkg finomliszt
-
9 db tojás
A krémhez
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
6 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
20 dkg cukor
A díszítéshez
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Egy lábasban felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Egy picit félretesszük hűlni. Amikor már kézmeleg a tésztánk, egyesével hozzákeverjük a tojásokat, érdemes robotgéppel, mert elég sokáig tart, míg alaposan összekeveredik. Ha kész vagyunk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A kezünkkel zölddiónyi gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe 8 cm távolságra rakjuk egymástól. A tetejét egy kicsit megcsípjük, hogy tornyos legyen. Előmelegített forró sütőbe tesszük és 15 percig nem nyitjuk ki. Alacsonyabb hőfokon még 5 percig sütjük, míg aranybara és ropogós nem lesz. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 30 fánkot kapunk.
- A krémhez felteszünk forrni 1 l házi tejet a cukorral, a maradék tejjel kikeverjük a pudingot, és a tojások sárgáját csomómentesre. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Amikor forra a tej, besűrítjük a pudingos egyveleggel, ha kész van levesszük a tűzről és forrón, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét. Félretesszük hűlni a krémet.
- A fánkoknak egy fűrészes késsel levágjuk a kalapját, és kiszedjük a bennmaradt hártyaszerű tésztát egy teáskanállal.
- Felverjük a tejszínt is. Habzsákba töltjük a krémet, és megtöltjük a fánkokat, majd tejszínhabbal díszítjük, ráhelyezzük a kalapokat, és megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 33204
- Feltöltés dátuma: 2012. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Csak akkor készül nálunk, amikor rengeteg a tojás a kamrában és egy adag sosem elég... mert a férjem szerint frissen a legjobb, és még aznap megeszik az utolsó morzsáig, és az esetek 90%-ban nekem nem is jut belőle, csak a munka.