r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Móni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Móni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    198.8 g

Zsír

  • Összesen
    507.2 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    3715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7022.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    2216 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.7 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    989 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    2527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2512 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3594 micro
Összesen 8656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábasban felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Egy picit félretesszük hűlni. Amikor már kézmeleg a tésztánk, egyesével hozzákeverjük a tojásokat, érdemes robotgéppel, mert elég sokáig tart, míg alaposan összekeveredik. Ha kész vagyunk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A kezünkkel zölddiónyi gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe 8 cm távolságra rakjuk egymástól. A tetejét egy kicsit megcsípjük, hogy tornyos legyen. Előmelegített forró sütőbe tesszük és 15 percig nem nyitjuk ki. Alacsonyabb hőfokon még 5 percig sütjük, míg aranybara és ropogós nem lesz. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 30 fánkot kapunk.
  3. A krémhez felteszünk forrni 1 l házi tejet a cukorral, a maradék tejjel kikeverjük a pudingot, és a tojások sárgáját csomómentesre. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Amikor forra a tej, besűrítjük a pudingos egyveleggel, ha kész van levesszük a tűzről és forrón, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét. Félretesszük hűlni a krémet.
  4. A fánkoknak egy fűrészes késsel levágjuk a kalapját, és kiszedjük a bennmaradt hártyaszerű tésztát egy teáskanállal.
  5. Felverjük a tejszínt is. Habzsákba töltjük a krémet, és megtöltjük a fánkokat, majd tejszínhabbal díszítjük, ráhelyezzük a kalapokat, és megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33190
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak akkor készül nálunk, amikor rengeteg a tojás a kamrában és egy adag sosem elég... mert a férjem szerint frissen a legjobb, és még aznap megeszik az utolsó morzsáig, és az esetek 90%-ban nekem nem is jut belőle, csak a munka.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...