Képviselőfánk Málna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
10g margarin72 kcal
-
20g víz0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
28g tojás35 kcal
Vaníliás krém
-
8g tojássárgája26 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
4 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
17 kcal
-
50g tej28 kcal
Tejszínhab
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
318
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
100g margarin717 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
275g tojás346 kcal
Vaníliás krém
-
80g tojássárgája258 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
Tejszínhab
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
3185
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
6.2g margarin44 kcal
-
12.3g víz0 kcal
-
6.2g finomliszt22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
17g tojás21 kcal
Vaníliás krém
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
30.8g tej17 kcal
Tejszínhab
-
12.3g habtejszín36 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
Összesen
195
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
318
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 198.1 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1990 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3023.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 977 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 1064 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.9 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 588.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2069 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 419 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 1427 mg
-
Retinol - A vitamin: 2000 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2116 micro
Összesen
3185
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Tészta
Vaníliás krém
-
4 db tojássárgája
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
Tejszínhab
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 ek porcukor
Elkészítés
Tészta
- A vizet a margarinnal felforralunk, majd hozzákavarjuk a lisztet, és addig kavarjuk a tűz felett, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
- Ha ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat (robotgéppel), az utolsóval együtt hozzátesszük a sót és a cukrot is. Szép fényes, sárgás tésztát kell kapnunk, ami ne legyen folyós, mert a tepsiben szétfolyik.
- Kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe diónyi halmokat teszünk, ezt tehetjük nyomózsákkal vagy kiskanállal.
- A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a sütő aljára tegyünk egy vízzel teli tepsit, a gőz segít a tésztának felemelkedni. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben összeesik a tészta, és nem jön fel újra. Ha szép aranybarna, akkor kész.
- A tészta töltése ráér, mert 1 hétig eláll, vagy fagyasztóban akár tovább is.
Vaníliás krém
- A tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal, vaníliás pudingporral és kevés tejjel elkeverjük.
- A maradék tejet feltesszük főni. Ha forr, belekeverjük a tojásos masszát. Sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük.
- A tojásfehérjéket felverjük további 3 ek cukorral, és a kihűlt krémhez keverjük. Ezzel be is töltjük a fánkokat.
Tejszínhab
- A tejszínhabot felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót. Ezt töltjük a vaníliás krémre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12270
- Feltöltés dátuma: 2014. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az első próbálkozásom képviselőfánk terén, szerencsére sikerült, így gondoltam, megosztom veletek is :)