r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Málna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Málna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

Összesen 3185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2116 micro
Összesen 3185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet a margarinnal felforralunk, majd hozzákavarjuk a lisztet, és addig kavarjuk a tűz felett, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  2. Ha ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat (robotgéppel), az utolsóval együtt hozzátesszük a sót és a cukrot is. Szép fényes, sárgás tésztát kell kapnunk, ami ne legyen folyós, mert a tepsiben szétfolyik.
  3. Kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe diónyi halmokat teszünk, ezt tehetjük nyomózsákkal vagy kiskanállal.
  4. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a sütő aljára tegyünk egy vízzel teli tepsit, a gőz segít a tésztának felemelkedni. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben összeesik a tészta, és nem jön fel újra. Ha szép aranybarna, akkor kész.
  5. A tészta töltése ráér, mert 1 hétig eláll, vagy fagyasztóban akár tovább is.

Vaníliás krém

  1. A tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal, vaníliás pudingporral és kevés tejjel elkeverjük.
  2. A maradék tejet feltesszük főni. Ha forr, belekeverjük a tojásos masszát. Sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük.
  3. A tojásfehérjéket felverjük további 3 ek cukorral, és a kihűlt krémhez keverjük. Ezzel be is töltjük a fánkokat.

Tejszínhab

  1. A tejszínhabot felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót. Ezt töltjük a vaníliás krémre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12270
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első próbálkozásom képviselőfánk terén, szerencsére sikerült, így gondoltam, megosztom veletek is :)

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínhab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...