r
Nosalty Logó

Képviselőfánk 5.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk 5.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2959 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3172.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2959 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű lábasba tesszük a vizet a sóval és a vajjal melegedni.
  2. Amint a vaj elolvadt, a keveréket lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az előzőleg átszitált lisztet. Visszatesszük a tűzre, és 3-5 percigfolyamatosan keverjük. Ezalatt egységes masszává alakul a keverék.
  3. Levesszük a tűzről, 5 percig hagyjuk állni, majd belekeverjük a tojásokat.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat nyomunk habzsákból. 1 tojásfehérje és 2 ek víz keverékével megkenegetjük a halmokat sütés előtt.
  5. Megsütjük. Majd a sütőt lekapcsoljuk, az ajtaját félig lenyitjuk, és 1 óra hosszára otthagyjuk a fánkokat. Így biztosított, hogy lassan hűljenek ki, ne essenek hirtelen össze.
  6. Aznap vagy másnap töltjük őket főzött vaníliakrémmel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gaztepsi
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14810
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodálatos francia recept, az arányok betartása mellett elhibázhatatlan. Tökeletesen kezdők is bátran megpróbálhatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...